Krisplan för skadat Råsunda

Den sällsynt tuffa och långa vintern har ställt till det för alla arenaägare runt om i Sverige, och även för Fastighets AB Solna Lagern 2 som driver Nationalarenan Råsunda. Arenan är i kris och nu rapporteras om flera brister.

Fotbollsförbundet har ansvar inför sina hyresgäster, i synnerhet AIK, men nu växer tvivlet och frågan är om klubben kan behålla Råsunda som sinn hemmaarena, och i vilket skick underlaget då är. Och om inte planen är spelbar, var ska då AIK ta vägen?

Fotbollsplanen har tagit mycket stryk under den packade snön och inte ens markvärmen har hjälpt tillräckligt för att få en spelbar plan. Tjälen har släppt väldigt sent och underhållet har förskjutits.

Väderleken kan ingen rå över, men nu har förbundet tagit beslutet att bytas ut gräsmatten mot en ny i början av april.

- Vintern har inneburit att vi fått stora problem, säger förbundets generalsekreterare, Mikael Santoft.

Inte nog med att gräsmattan är i ett bedrövligt skick, anläggningen har också drabbats av en rad vattenskador.

Nu rapporterar förbundet också om vattenläckage på delar av arenan och det går inte använda delar av anläggningen, framförallt södra läktaren och dess toaletter är hårt drabbad, men även förbundets egna lokaler är vattenskadade.

- Alla måste inse att Råsunda är en gammal anläggning. Vi får lappa och laga så myck¬et det går tills Swedbank Arena kan tas i bruk någon gång under sommaren 2012. Nu gör medar¬betarna som jobbar med anläggningen ett mycket bra jobb under de förutsättningar som råder, säger Mikael Santoft.

Herregud (inte verifierad)

fre, 2010-03-19 11:06

1. Japp och värden för arenan

Japp och värden för arenan som ska driva svensk fotboll framåt skiter fullständigt i sin egna arena men det går väldigt bra att ställa krav på andra och bötfälla de när det brister. Bra jobbat SvFF. Ärligt talat så är det så oerhört bekymmrande att se dessa människor styra över fotbollssveriges utveckling, när kommer det bli ändring på vilka som driver framåt? Lagrell borde gå i pension och klyva ved resten av livet för att orsaka så lite misstag som möjligt. Visionärer är ju SvFF knappast. "Vi bygger en fotbollsarena för 54 000 personer, men vi har inget fotbollslag till arenan och heller inte någon som kan fylla den eller ha råd med hyran, förhoppningsvis kommer madonna hit 80 ggr om året så bygget kan gå runt." Det är ju ganska komiskt, det SvFf håller på med.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.