Örås hotar stämma kommunen

Björn Örås hotar att stämma Upplands-Bro kommun i den utdragna striden om markbearbetning på Bro Hof, den kommande mästerskapsbanan för Nordea Scandinavian Masters.

Kommunen har gjort inte mindre än nio polisanmälningar under tre år. Klagan gäller vissa arbeten på banan, som att Bro Hof har grävt i vatten, i naturskyddsområden samt utanför detaljplansområdet.

Utfört enligt löfte

- Vi har gjort det som vi har lovat, säger Björn Örås, vd och grundare av Bro Hof.

Förberedelserna inför Masters störs av den tvist som har pågått en längre tid. Anmälningarna om miljöbrott har åklagare och riksåklagaren lagt ned. Nu behandlar länsstyrelsen anmälningar om överträdelse av detaljplanen och naturreservatet.

- De vill att jag ska återställa det här innan mars 2011 och om jag inte gör det så utgår ett vite på 8 miljoner kronor, berättar Örås för Realtid.se.

Kommunidirektören sa ja

- Vi har inte begått något brott. Vi har hållit oss till alla de överenskommelserna som har träffats. Det har också den tidigare kommundirektören vittnat om i polisförhören.

- Nu har det kommit nya ansvariga på kommunen och de tycker av någon anledning, som jag inte förstår, något annat mot vad de tidigare har tyckt. Det är ju egentligen inte mitt problem även om man försöker få det att bli mitt problem.

Björn Örås har ingen förståelse för kommunens agerande.

Upptäckte överträdelser

- Skulle vi mot all förmodan fällas då kommer jag väcka civiltalan mot kommunen för avtalsbrott. Vi har ju ett exploateringsavtal där saker och ting regleras och jag vet ju att de som vi träffade avtal med vid den tiden anser att vi har gjort det vi har blivit ålagda och det vi har lovat. På

Upplands-Bros kommun motiverar Bengt Johansson (S), bygg- och miljöordförande, anser att Bro Hof inte har följt bygglovet:

- De har ju själva gjort kartorna och gjort underlaget för bygglovet och fått bygglov på det och sedan har de gjort anspråk på större yta. Det här upptäcktes i ett tidigt skede.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.