Mästarlaget kastas ut ur sin hall

Landets yppersta bandyhall ska bli eventhall. Mästarlaget Sandviken tvingas lämna Göranssons Arena under tre månader kommande bandysäsong. Förslaget är lagt, nu väntar beslutet.

- De konsekvenser det skulle få för bandyn att flytta utomhus kan vi inte överblicka. Men går förslaget igenom kan vi inte leva upp till den målsättning som årsmötet gett oss i styrelsen att utföra, säger SAIK bandys ordförande Lars-Olof Skoog till Arbetarbladet.

Ingen is ger större möjligheter

Göransson Arena ska erbjuda Sandvikenborna mera, det är tanken med hela förändringen. Då hjälps det inte att orten har landets bästa bandylag och att arenan är landets främsta bandyhall.

Isen blockerar andra aktiviteter medan en isfri hall möjliggör desto flera evenemang av olika typer.

- Jag ska ju försöka fylla arenan med det som förväntas av mig. Och en viktig puckel att komma över är att fatta ett strategiskt beslut, säger Fredrik Granting, ny vd för Göransson Arena.

Styrelsen måste ta ställning

Han har presenterat sin i flera avseenden annorlunda affärsplan för styrelsen i Göransson Arena AB.  Han tar stöd i förslaget från en marknadsundersökning som Göransson Arena gjorde under februari och mars bland drygt 500 hushåll i Sandvikens kommun.

82 procent har ett positivt intryck av arenan, men många efterlyste fler evenemang, främst inom nöjen och kultur.

Bandyentusiasterna har hållits informerade och ordföranden Lars-Olof Skoog är inte förvånad över turerna, mera frågande till konsekvenserna för sin klubb.

20 miljoner i förlust

Att verksamheten måste flytta ut från den flotta arenan och att träning och spel måste bedrivas ute, precis för så många andra föreningar, står klart.

Om styrelsen vågar ta beslutet innebär det i första läget att bandyverksamheten får hållas ute i tre månader.

Till saken hör att Göransson Arena gick närmare 20 miljoner kr back förra året.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.