Och här räcker inte heller miljonerna

Inte är byggboomen inom arenautvecklingen slut. Nya Olympia ska byggas om för 190 miljoner, om det räcker. Och nu aktualiseras Nya Rambergsvallen i Göteborg för, ja, vad ska den kosta egentligen?
Peter Gerhardsson har förlängt tränarkontraktet med Häcken och inte minst ser han fram emot Nya Rambergsvallen 2015. Foto: Adam Ihse, TT Nyheter


130 miljoner kronor, sa politikerna.

142 miljoner kronor, säger nu byggherren som också har angett det i offerten.

175 miljoner, menar Higab som utvecklare.

200 blir slutsumman om arenan ska få tak över samtliga sittplatser och omklädningsrum för bredd-idrott.

Nya förhandlingar

Så precis som i Helsingborg blir det nya förhandlingar i Göteborg.

Rambergsvallen är utdömd, nästa år spelar Häcken på Gamla Ullevi och sedan ska klubbens representationslag springa ut på en modern arena 2015.

Så är det tänkt. Men det är en bit dit.

Kruxet är att byggkostnaden framstår som relevant. Det är vad det kostar enligt byggbolagen och  det är vad som behövs för att få en arena enligt dagens normer.

Men åter, problemet är att Göteborgs kommun har avsatt 130 miljoner kronor och inte mer. Bara det att inte något av anbuden ansåg att de pengarna räckte. Samtliga offerter hade ett högre pris.

"Vi viker oss aldrig"

I BK Häcken har man nu reagerat. På hemsidan skriver klubben:

”Politikerna  tycker helt enkelt att 220 mkr är för mycket. Hisingen har av den styrande majoriteten i kommunen blivit lovade en arena för allsvenskt spel 2014.

Därom är alla överens. Vi har förklarat att allt annat än detta skulle från vår sida kännas som ett stort svek.

BK Häcken har aldrig bett om en arena för 220 mkr., det är kommunens egna utredning som ger denna siffra. Vi har blivit lovade en allsvensk arena och det kommer vi aldrig att vika oss från.

Klubben har också påtalat att vi inte pratar om en arena specifikt för BK Häcken. Göteborg är en framgångsrik fotbollsstad vilket vi ska vara stolta över.

Nu går processen in i en fas där kostnadsbilden ses över och förslag på nya former av upplägg ska prövas. Från klubbens sida driver vi oförtrutet på för att bidra till denna lösning. Rom byggdes inte på en dag, detsamma tycks gälla för en fotbollsarena på Hisingen. Men till slut blev ändå Rom färdigbyggt, det ska Hisingens nya arena också bli!”

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.