Och här räcker inte heller miljonerna

Inte är byggboomen inom arenautvecklingen slut. Nya Olympia ska byggas om för 190 miljoner, om det räcker. Och nu aktualiseras Nya Rambergsvallen i Göteborg för, ja, vad ska den kosta egentligen?
Peter Gerhardsson har förlängt tränarkontraktet med Häcken och inte minst ser han fram emot Nya Rambergsvallen 2015. Foto: Adam Ihse, TT Nyheter


130 miljoner kronor, sa politikerna.

142 miljoner kronor, säger nu byggherren som också har angett det i offerten.

175 miljoner, menar Higab som utvecklare.

200 blir slutsumman om arenan ska få tak över samtliga sittplatser och omklädningsrum för bredd-idrott.

Nya förhandlingar

Så precis som i Helsingborg blir det nya förhandlingar i Göteborg.

Rambergsvallen är utdömd, nästa år spelar Häcken på Gamla Ullevi och sedan ska klubbens representationslag springa ut på en modern arena 2015.

Så är det tänkt. Men det är en bit dit.

Kruxet är att byggkostnaden framstår som relevant. Det är vad det kostar enligt byggbolagen och  det är vad som behövs för att få en arena enligt dagens normer.

Men åter, problemet är att Göteborgs kommun har avsatt 130 miljoner kronor och inte mer. Bara det att inte något av anbuden ansåg att de pengarna räckte. Samtliga offerter hade ett högre pris.

"Vi viker oss aldrig"

I BK Häcken har man nu reagerat. På hemsidan skriver klubben:

”Politikerna  tycker helt enkelt att 220 mkr är för mycket. Hisingen har av den styrande majoriteten i kommunen blivit lovade en arena för allsvenskt spel 2014.

Därom är alla överens. Vi har förklarat att allt annat än detta skulle från vår sida kännas som ett stort svek.

BK Häcken har aldrig bett om en arena för 220 mkr., det är kommunens egna utredning som ger denna siffra. Vi har blivit lovade en allsvensk arena och det kommer vi aldrig att vika oss från.

Klubben har också påtalat att vi inte pratar om en arena specifikt för BK Häcken. Göteborg är en framgångsrik fotbollsstad vilket vi ska vara stolta över.

Nu går processen in i en fas där kostnadsbilden ses över och förslag på nya former av upplägg ska prövas. Från klubbens sida driver vi oförtrutet på för att bidra till denna lösning. Rom byggdes inte på en dag, detsamma tycks gälla för en fotbollsarena på Hisingen. Men till slut blev ändå Rom färdigbyggt, det ska Hisingens nya arena också bli!”

Tillväxtverket svarar nu på idrottsrörelsens skarpa kritik avseende den statliga myndighetens återbetalningskrav på svenskt föreningsliv, totalt 72,6 miljoner i utbetalat stöd vid korttidsarbete under pandemin, med början i mars 2020.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.