Tvingades gå och nu slopas hans idéer

Först tvingades klubbdirektören Paul Myllenberg att lämna Helsingborg. Nu står det klart att hans metoder mot fotbollsvåldet slopas. Det blir inget med personliga kontrakt för fansen.
Paul Myllenberg fick sluta som klubbdirektör i Helsingborg och nu slopar dagens styrande de åtgärder som han ville sätta in mot bråkstakarna.

 

Paul Myllenberg blev ansiktet utåt för Helsingborgs hårdare tag mot fansen. Bland annat drevs krav på personliga kontrakt med alla åskådare igenom. Nu har Myllenberg sparkats – och i dag står det klart att avtalen försvinner med direktören.

Levde under hot

Dödsfallet på Olympia i den allsvenska premiären mot Djurgården skakade om fotbolls-Sverige och Helsingborgs IF i grunden.

Konsekvenserna blev många och hårda från HIF:s ledning som tog fram ett kompromisslöst manifest där alla åskådare skulle tvingas skriva under för att få komma in på arenan.

Reaktionerna blev upprörda, så upprörda att klubbdirektör Paul Myllenberg till sist kom att leva under hot i från egna fansen.

"Var väl en engångsföreteelse"

Första gången personliga kontrakt det togs i bruk var i mötet med Häcken.

För enda gången visar det sig nu. Därför att nu bekräftas det för första gången att det är borta – manifestet mot våld och hat inom fotbollen som alla supportrar var tvungna att godkänna genom att skriva under ett personligt avtal, för att få tillträde till arenan.

- Det var som jag uppfattade det en engångsmanifestation. En engångsförteelse. Det handlade aldrig om att det skulle vara återkommande, säger i dag HIF:s ordförande Claes Ohlsson till FotbollDirekt.se.

Verkningslöst

- Men manifestet finns kvar som en värdegrund i klubben och på sätt och vis också för en åskådare som köper biljetter till våra matcher över internet där du måste kryssa i en ruta och acceptera villkoren för att få köpa en biljett.

En verkningslös detalj emellertid med tanke på att biljetterna inte är personliga.

Men alldeles oavsett en sådan parentes de personliga kontrakten blev, så anser likväl  HIF:s ordförande så här i efterhand att initiativet fick – och fortfarande har betydelse.

- Vi håller fortfarande hårt i manifestet. Det är fortfarande en tydlig värdegrund i vår verksamhet.

"Vi har en bra dialog"

Hur ser du på relationen till era fans i dag – med tanke på det kaos som sett ut att råda, inte minst med hoten mot er egen klubbdirektör?

- Vi tar ju, och det vill jag betona, kraftigt avstånd mot de hot som riktats mot Paul. Men mest har vi ändå haft och har en bra relation till våra fans. Det blev ett missförstånd kring det här manifestet i början, säger Claes Ohlsson och förtydligar:

- Men bortsett från det har inte varit några problem sedan vi fick förklara vad det handlar om. Ja, jag tycker att vi har en bra dialog med våra fans.

Ola Gustavsson, FotbollDirekt 

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.

-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter  Martin Åkerberg som valde att stiga av våren  2022. 

På onsdagen avslöjades att den presskonferens som SOK, RF och Parasporten har kallat till på eftermiddagen i Stockholm handlar om att Sverige har intresse av att ansöka om att få OS 2030.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.