Hans pappa var mest glad och stolt efteråt

Han är van vid att väcka intresse. Och han visste vad som väntade i Kungliga Tennishallen på söndagen.

- Det var klart att det var nervöst, erkände Leo Borg  efter debuten som egentligen var strålande.

tre topp 10-spelare hoppade av turneringen i sista stund och det borde ha slagit hårt mot intresset och publikintäkterna.

Om nu inte Leo Borg hade funnits. Ett snabbt beslut från tävlingsledningen innenbar att 18-åringen fick ett wild card. Intte nog med det. Han fick därmed spela den första matchen på centercourten i Kungliga tennishallen på söndagen.

Läktarna var fyllda med tennisentusiaster som inte önskade annat än att det skulle gå bra för 18-åringen. Men lagom till kl 16 klev han in på banan, sneglade mot läktaren på ena långsidan där föräldrarna, Björn och Patricia, satt tillsamman med Leos tränare, Claes Billing.

Fullsatt och applåder

Leo fick de applåder som det anstår sonen till en legendar.

Så fick han göra debut på samma bana där pappa länge var oslagbar.

– Det är så klart att det var nervöst, det var första gången jag spelade Stockholm Open, medgav Leo efteråt.

Han mötte TommyPaul, 2 086 placeringar bättre på rankingen. Och med tanke på det kunde matchen bara sluta på ett sätt. Leo förresten rankad på plats2 139 så han har lite att uträtta om han ska nå Björns höjder.,

Efteråt blev Björn just pappa och  inte tenniscelebritet när han sa:

– Hans dröm är uppfylld och förhoppningsvis kommer han att spela många fler Stockholm Open 

Han hade all rätt att vara stolt över grabben, Leo kunde matcha Tommy sensationellt bra och Hade 4-4 innan motståndaren ökade trycket och avgjorde till 6-4. Och i andra syntes en reaktion hos Leo och nu blev det 6-2 till Tommy.

Björns beröm

Björns hade följande slutbetyg:

-Han gjorde en bra match, det är tufft att gå in och spela första ATP-tävlingen här i Stockholm Open, Det var modigt gjort. Det är har alltid varit hans dröm att få spela Stockholm Open. Nu är den drömmen uppfylld och förhoppningsvis kommer han spela många, många fler Stockholm Open, sa Björn till Sportbladet.

- Han satsar hundra procent på tennis och har nya utmaningar. Det här var en jättenyttig erfarenhet som han fick, att spela mot en sådan här toppspelare i världen.

Björn medgav också att han ar jättestolt förälder,

 Leo  själv berättade att han blev överraskad över att han hängde med så bra i första set.

– Men jag vet hur bra jag kan spela på min högsta nivå. Det var helt fantastiskt med publiken, hela arenan, jag är otroligt tacksam över att få vara med här.  

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

14 är nominerade. Här är alla aktuella idrottshjältar till det åtråvärda Jerringpriset 2022. Radiosportens utmärkelse till minne av Sven Jerring.

Vvärldens bäste stavhoppare, Armand Duplantis, har en speciell position ocvh lär bli svår att överträffa. Han har både VM-guld och EM-guld runt halsen och är den givne favoriten. Tre världsrekord gör honom ännu större.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.