Hans pappa var mest glad och stolt efteråt

Han är van vid att väcka intresse. Och han visste vad som väntade i Kungliga Tennishallen på söndagen.

- Det var klart att det var nervöst, erkände Leo Borg  efter debuten som egentligen var strålande.

tre topp 10-spelare hoppade av turneringen i sista stund och det borde ha slagit hårt mot intresset och publikintäkterna.

Om nu inte Leo Borg hade funnits. Ett snabbt beslut från tävlingsledningen innenbar att 18-åringen fick ett wild card. Intte nog med det. Han fick därmed spela den första matchen på centercourten i Kungliga tennishallen på söndagen.

Läktarna var fyllda med tennisentusiaster som inte önskade annat än att det skulle gå bra för 18-åringen. Men lagom till kl 16 klev han in på banan, sneglade mot läktaren på ena långsidan där föräldrarna, Björn och Patricia, satt tillsamman med Leos tränare, Claes Billing.

Fullsatt och applåder

Leo fick de applåder som det anstår sonen till en legendar.

Så fick han göra debut på samma bana där pappa länge var oslagbar.

– Det är så klart att det var nervöst, det var första gången jag spelade Stockholm Open, medgav Leo efteråt.

Han mötte TommyPaul, 2 086 placeringar bättre på rankingen. Och med tanke på det kunde matchen bara sluta på ett sätt. Leo förresten rankad på plats2 139 så han har lite att uträtta om han ska nå Björns höjder.,

Efteråt blev Björn just pappa och  inte tenniscelebritet när han sa:

– Hans dröm är uppfylld och förhoppningsvis kommer han att spela många fler Stockholm Open 

Han hade all rätt att vara stolt över grabben, Leo kunde matcha Tommy sensationellt bra och Hade 4-4 innan motståndaren ökade trycket och avgjorde till 6-4. Och i andra syntes en reaktion hos Leo och nu blev det 6-2 till Tommy.

Björns beröm

Björns hade följande slutbetyg:

-Han gjorde en bra match, det är tufft att gå in och spela första ATP-tävlingen här i Stockholm Open, Det var modigt gjort. Det är har alltid varit hans dröm att få spela Stockholm Open. Nu är den drömmen uppfylld och förhoppningsvis kommer han spela många, många fler Stockholm Open, sa Björn till Sportbladet.

- Han satsar hundra procent på tennis och har nya utmaningar. Det här var en jättenyttig erfarenhet som han fick, att spela mot en sådan här toppspelare i världen.

Björn medgav också att han ar jättestolt förälder,

 Leo  själv berättade att han blev överraskad över att han hängde med så bra i första set.

– Men jag vet hur bra jag kan spela på min högsta nivå. Det var helt fantastiskt med publiken, hela arenan, jag är otroligt tacksam över att få vara med här.  

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

RF:s ordförande Björn Eriksson är bekymrad över Svenska Ishockeyförbundets ovilja att lösa pågående konflikt i Hockeyettan. Han hävdar att Riksidrottsnämndens, RIN:s beslut, måste efterlevas.

-Om inte förbundet rättar sig efter RIN-beslutet och ändrar i sina tävlingsbestämmelser (paragrafen 6:1) så kan RS (Riksidrottsstyrelsen) sätta ned foten och gå in och ändra i ishockeyn regelverk, framhåller Björn.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

I onsdags – den första december – släpptes biljetterna till VM i handboll 2023 för herrar. Två dygn senare har 22 procent av den totala biljettkapaciteten i Sverige sålts – eller närmare 50 000 biljetter!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

JVM-turneringarna i ishockey, 26 december till 6 januari, i Nordamerika har blivit självklara höjdpunkter för fansen. Räkna med det samma i år. TV-matcherna under helgerna och mellandagarna missar ingen. I år sker det annorlunda att SVT och Nent Group delar på sändningarna.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.