Förföriska banan ska bli ännu bättre

Täby GK planerar en rejäl renovering. Ambitionen är att bygga om bana, träningsområde  och klubbhus Det är en investering på cirka 35 miljoner kronor där aktieägarna, tillika medlemmar, tillsammans behöver bidra med tio miljoner.  I november ska de få säga sitt om satsningen ska bli verklighet, eller inte. 

Vid Vallentunasjön har Täby Golfklubb sin hemvist. Banan är oerhört vacker och nu satsar klubben för att göra anläggningen ännu mer välkomnande. Foto: Peter Cordén

Nyligen hölls ett första informationsmöte där styrelsen med ordföranden Mats Nordqvist och klubbchefen Robert Edholm i spetsen berättade om planerna. Cirka 200 av klubbens 1100 aktieägare, tillika medlemmar, deltog.

”Förädla, förbättra, förfina”

Täby Golfklubb bildades 1968. Klubbhuset är äldre och var från början ett bostadshus. Det har stått på Skålhamra gårds mark i nästan 100 år, ståtligt högt uppe på en höjd med utsikt över Vallentunasjön. Huset är både eftersatt vad gäller underhåll och omodernt för att driva restaurangverksamhet, och behöver därför totalrenoveras. 

Arkitektens förslag är att bygga till två flyglar för att skapa större sociala ytor och en modern restaurang med plats för 100 sittande gäster. Kostnad: Cirka 25 miljoner kronor.

Banan är en av de vackrast belägna i Stockholmsområdet, intill Vallentunasjön. Efter 50 år behöver den nu uppgraderas utifrån devisen ”förädla, förbättra, förfina”. Banarkitekt Johan Benestam har tagit fram ett förslag där hål 12-18 prioriteras i första etappen. Kostnad: Cirka 7 miljoner kronor.

- Täby Golfklubb är en oslipad diamant! Vi i klubben strävar efter att leva upp till värdeorden trivsel, gemenskap och kvalitet för att bli en klubb med positiv medlemsutveckling även i framtiden, säger ordförande Mats Nordqvist. 

Medlemmarna bidrar

Till detta ska läggas en planerad upprustning av övningsområdet inklusive korthålsbanan. Total kostnad beräknas till 35 miljoner kronor varav 25 miljoner ska lånas upp inom banksektorn. Kontakter med bankerna visar att det krävs en ekonomisk insats av aktieägarna också. Drygt 1 100 personer är aktieägare och därmed delägare i marken på Skålhamra som ägs av bolaget Täby Golf AB. De behöver bidra med tio miljoner kronor. Efter ytterligare ett informationsmöte i höst går medlemmarna till beslut på en extra bolagsstämma i november för att kunna gå vidare med planerna. Senast i januari 2023 måste minst 87 procent av aktieägarna ha förbundit sig att erlägga den extra avgiften för att det ska bli ekonomiskt möjligt att genomföra planerna. 

Thomas Westlind

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Nu avslöjas att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Djurgårdens  ledningsmål var upptakten till skandalscener vid Stockholmsderbyt. Nu får det bedrövliga upploppen frånTele2-arena sitt efterspel. Polisen ska utreda utreda händelserna under rubriken ”våldsamt upplopp”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.