Politikerna har hemlighållit beskedet

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

 

Där står även på hemsidan:

"Tidpunkten för Degerfors kommuns besked är illa vald då den riskerar störa upphandlingen av ny läktare. Upphandlingen måste bli klar innan sommaren för att den ska byggas och vara på plats till säsongen 2024".

Inga samtal med kommuen.

När TT når klubbchef Weman berättar han att det väntar ett extrainsatt styrelsemöte i kväll.

Vi har försökt få kontakt med kommunen utan att lyckas, jag har inte lyckats i alla fall. Det har väl varit allmänt känt att kommunen har ett ansträngt ekonomiskt läge, men att det här kommer nu, en och en halv vecka innan premiär och på det här sättet, det var vi inte förberedda på.

Hur ser ni på att kommunen inte pratat med er?

- Vi är besvikna. Det är oerhört tråkigt att man inte bjuder in oss till dialog i en sådan här stor fråga.

När vill kommunen sälja Stora Valla?

- Vi har inte mer än det pressmeddelande de (kommunen) skickade ut. Jag vet inte om det ska beredas som ett ärende först, det är sällan det går snabbt i beslut i kommunal verksamhet.

Stora Valla är en anrik arena, kan namnet Stora Valla försvinna?

Då får vi lämna

Det är för tidigt att säga något om det, men det är viktigt att vi har kvar arenanamnet.Weman säger att klubben räknar med att spela sina matcher på Stora Valla under 2023, men tillägger:

- Vi har haft en dialog med kommunen kring ombyggnationerna och upprustningen för att uppfylla kraven. Ska man hinna med den processen krävs att det håller en viss tidsföljd. Om det här äventyrar det finns det en risk att vi inte hinner färdigställa byggnationerna innan seriepremiär och då är förbundet tydliga med att det är spelstopp

- Då är det att spela på reservarenan till åtgärderna är avklarade.

Degerfors gästar Hammarby i den allsvenska premiären den 2 april. TT

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

OS-invigningen är bara ett par dagar bort.  Det må vara världens största idrottsfest, men det är också den särklassigt dyraste. Totalkostnaden för olympiska spelen har skjutit i höjden till över 187 miljarder dollar sedan 2000, tre gånger mer än planerat. För att vara värd kommer Paris sannolikt att spendera över 9,6 miljarder dollar, mer än turismintäkterna ger och 76 procent mer än planerat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.