Kristerssons härliga frukostar tack vare VM

Planenligt landade succélaget från fotbolls-VM i Australien och på Nya Zeeland på Arlanda på måndagseftermiddagen.

Precis som vid mottagandet av VM-laget 1994 fick tjejerna en exceptionell eskort till Arlanda. 

När flygplanet flög in över svenskt luftrum fick k de sällskap av Försvarsmaktens Jas-plan. På måndagskvällen blev det fest med statsminister Ulf Kristersson i Gamla Stan.

Ett uppbåd av släkt, vänner och journalister tog på Arlanda emot damlandslaget. Foto: Magnus Lejhall / TT

Väl på marken var det inledningen på ett försök att hitta lugn och ro och återkomma i vardagligt tempo och rutiner.

Men under timmarna på Arlanda framgick det att de var lyckliga men omtumlade efter allt som har hänt - i och runt matcherna. På flygplatsen uppstod ny uppståndelse i takt med hyllningarna från ett uppbåd av vänner och släkt och sedan dessutom väntade ett stort mediauppbåd.

"”Frukostmacka till match"

Statsminister Ulf Kristersson hyllade hjältarna i ett videoinslag  uttryckte sin förtjusning över prestationen och betonade hur han  tillsammans med sin familj, följde Sveriges matcher från tv-soffan.

”Frukostmacka till match känns nu som en fotbollstradition”

Han sa också:

”Jag hoppas att ni är stolta, för det är vi. Ni har visat vad målmedveten träning och personliga uppoffringar kan leda fram till. Ni är förebilder för tusentals barn och unga – inte minst flickor och unga kvinnor som flera gånger i veckan drar på sig fotbollsskorna. Varmt välkomna hem till Sverige igen.

Han hade också ett tillägg när han kom att tänka på bronsmatchen mot Australien.

– Ni bjöd på ett spel i absolut världsklass.

Spelare och ledare var berörda av det massiva mottagandet. Var och intervjuades i lokalen  som rymde ett par hundra personer.

– Det är ögonblick som man tar med sig resten av livet, framhöll Johanna Rytting Kaneryd som särskilt minns känslan efter segermatcherna mot USA och Japan,  Samma minnen hade flera av de övriga spelarna.

Gemensamt firande på kvällen"

- Flyget med JAS-planen var otroligt häftigt, sa Caroline Seger som inte ville prata om och inte heller vet hur hon gör med fotbollen i framtiden.

Tjejerna erkände att de har mest vilat och försökt återfå krafterna efter segern mot  Australien.

Det har funnits planer å ett gemensamt firande under måndagskvällen. 

Då blev det hyllningar av kungahuset och  fest på en restaurang i Gamla stan – med statsminister Ulf Kristersson som talare.

– Han pratade mycket om vad spelarna betyder som förebilder, säger Svenska fotbollförbundets presschef Petra Thorén till Sportbladet.. 

Först på tisdagen återgår livet till något som liknar vardag. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen