Kristerssons härliga frukostar tack vare VM

Planenligt landade succélaget från fotbolls-VM i Australien och på Nya Zeeland på Arlanda på måndagseftermiddagen.

Precis som vid mottagandet av VM-laget 1994 fick tjejerna en exceptionell eskort till Arlanda. 

När flygplanet flög in över svenskt luftrum fick k de sällskap av Försvarsmaktens Jas-plan. På måndagskvällen blev det fest med statsminister Ulf Kristersson i Gamla Stan.

Ett uppbåd av släkt, vänner och journalister tog på Arlanda emot damlandslaget. Foto: Magnus Lejhall / TT

Väl på marken var det inledningen på ett försök att hitta lugn och ro och återkomma i vardagligt tempo och rutiner.

Men under timmarna på Arlanda framgick det att de var lyckliga men omtumlade efter allt som har hänt - i och runt matcherna. På flygplatsen uppstod ny uppståndelse i takt med hyllningarna från ett uppbåd av vänner och släkt och sedan dessutom väntade ett stort mediauppbåd.

"”Frukostmacka till match"

Statsminister Ulf Kristersson hyllade hjältarna i ett videoinslag  uttryckte sin förtjusning över prestationen och betonade hur han  tillsammans med sin familj, följde Sveriges matcher från tv-soffan.

”Frukostmacka till match känns nu som en fotbollstradition”

Han sa också:

”Jag hoppas att ni är stolta, för det är vi. Ni har visat vad målmedveten träning och personliga uppoffringar kan leda fram till. Ni är förebilder för tusentals barn och unga – inte minst flickor och unga kvinnor som flera gånger i veckan drar på sig fotbollsskorna. Varmt välkomna hem till Sverige igen.

Han hade också ett tillägg när han kom att tänka på bronsmatchen mot Australien.

– Ni bjöd på ett spel i absolut världsklass.

Spelare och ledare var berörda av det massiva mottagandet. Var och intervjuades i lokalen  som rymde ett par hundra personer.

– Det är ögonblick som man tar med sig resten av livet, framhöll Johanna Rytting Kaneryd som särskilt minns känslan efter segermatcherna mot USA och Japan,  Samma minnen hade flera av de övriga spelarna.

Gemensamt firande på kvällen"

- Flyget med JAS-planen var otroligt häftigt, sa Caroline Seger som inte ville prata om och inte heller vet hur hon gör med fotbollen i framtiden.

Tjejerna erkände att de har mest vilat och försökt återfå krafterna efter segern mot  Australien.

Det har funnits planer å ett gemensamt firande under måndagskvällen. 

Då blev det hyllningar av kungahuset och  fest på en restaurang i Gamla stan – med statsminister Ulf Kristersson som talare.

– Han pratade mycket om vad spelarna betyder som förebilder, säger Svenska fotbollförbundets presschef Petra Thorén till Sportbladet.. 

Först på tisdagen återgår livet till något som liknar vardag. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.