En annan del av Båstad...

När tidigare världsettan Marat Safin vid ankomsten till Swedish Open säger "jag ser fram emot drinkarna på Peppes" eller när andraseedade Fernando Verdasco i en DN-intervju avslöjar prioriteringen "centercourten är det sista man tänker på i Båstad - jag blir galen av svenska tjejer ..."

Göteborgs-Postens krönikör Ulf Stenberg påvisar en annorlunda bild av Swedish Open i Båstad. En bild som skiljer sig från tennismysiga Båstad.

”…bäst betalda semestervecka”

Under vinjetten Sport & Spel skriver han:

”När publiken i Båstad efter dubbelfinalen tackade Jonas Björkman för "lång och trogen tjänst" summerade Skånepolisen veckans facit: tre våldtäkter och ett våldtäktsförsök, som följd av den tilltagande fyllan, och en ökning av antalet narkotikabrott.
Det är inte helt enkelt att från arrangörshåll svära sig fri från ansvaret och påstå "festandet har inget med tennisen att göra", när tidigare världsettan Marat Safin vid ankomsten till Swedish Open säger "jag ser fram emot drinkarna på Peppes" eller när andraseedade Fernando Verdasco i en DN-intervju avslöjar prioriteringen "centercourten är det sista man tänker på i Båstad - jag blir galen av svenska tjejer ..."
Innan Safin försvann in i nattlivet uppträdde han som om landsmannen Davydenko hade satsat en bunt rubel på förlust i andra omgången, medan Verdasco på grund av ett tunt startfält kunde bokföra karriärens bäst betalda semestervecka”.

Lagrell ser inte bråken

Stenberg förmedlar rapporter och intryck som skiljer sig från mycket annat som framkommer i media. I hans senaste krönika i GP skriver han inte enbart om att ”Båstad kommer att bli ett mellanting av Kiviks marknad och Stureplan” utan också om:

”Fotbollens käcka devis "se, upplev, älska" har inget med dagens verklighet att göra. Den kan istället beskrivas som "bli sedd, kriga, hata" - och om Lars-Åke Lagrell fortsätter hävda att fotbollen inte har något problem inne på arenorna måste det vara länge sedan han besökte en högriskmatch i Stockholm.

Detta efter att ha drabbats av en hord av dånande supporters i Stockholms tunnelbana.

”Dopningsfallen i Tour de France är så förutsägbara att de snart bara uppmärksammas i notisform. I praktiken har det gått så långt att många tv-tittare utgår ifrån att de flesta fuskar, ändå njuter av dramatiken på bergsetapperna - men aldrig bryr sig om att lägga "epo-raketernas" namn på minnet”.

Ulf Stenberg kan inte som så många andra upphöra att förvånas över alla fuskare på sadel.

”Sepp Blatter, världsfotbollens boss, vädjade om att Man United skulle släppa Cristiano Ronaldo till Real Madrid.
Fifas egen Mister Bludder tyckte att många av dagens spelare sitter fast i "slavkontrakt", en märklig liknelse med tanke på att portugisen tjänar 1,5 miljon i veckan och dagens "fotbollsslavar" tycks ha betydligt fler rättigheter än skyldigheter.
Under tv-intervjun hade Blatter problem med engelskan och skämtade:
"Ibland blir det fel här uppe", sade han och pekade mot huvudet. Det händer allt oftare”.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.