2 miljoner på spel i Marbella

2 miljoner kronor finns i prispotten när Copa Del Sol inleds i Marbella i dag. Nordens främsta fotbollslag utmanas av två ryska lag. TV4 Sport sänder ett flertal av matcherna.

3-9 februari spelas Copa Del Sol i Marbella och Malaga och deltagande lag är förutom Elfsborg och Kalmar FF även Rosenborg och Molde från Norge, FC Köpenhamn och Odense från Danmark samt CSKA Moskva och Sjachtar Donetsk från Ryssland.

Svenskbaserade IEC in Sports har sålt tv-rättigheterna till turneringen och matcherna kommer att visas i en rad tv-kanaler. Utöver TV4Sport även norska TV2 Sport, danska Canal9, ryska NTV+ och TRK i Ukraine.

IEC har också ansvaret för turneringen tillsammans med det norska företaget Phoenix och spanska Footboll Impact som båda jobbar med idrottsevenemang.

Eftersom Rosenborg medverkar finns också svenske förbundskaptenen Erik Hamrén på plats. 

Fakta

Cop del Sol

Så här sänder TVSport

Onsdag 3 februari
17:00 Molde-Shahktar Donetsk
19:30 Kalmar- FC Köpenhamn

Torsdag 4 februari
17:00 Elfsborg-CSKA Moskva
19:30 Odense-Rosenborg, sänds i efterhand

Fredag 5 februari
17:00 FC Köpenhamn-Shahktar Donetsk
19:30 Kalmar-Molde

Lördag 6 Februari
11:30 Rosenborg-CSKA Moskva
14:00 Elfsborg-Odense

Måndag 8 februari
17:00 FC Köpenhamn-Molde
19:30 Kalmar-Shahktar Donetsk

Tisdag 9 februari
17:00 Odense-CSKA Moskva
19:30 Elfsborg-Rosenborg

Torsdag 11 februari
17:00 placeringsmatch
21:00 placeringsmatch, sänds i efterhand

Fredag 12 februari
17:00 placeringsmatch
21:30 placeringsmatch, sänds i efterhand

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

14 är nominerade. Här är alla aktuella idrottshjältar till det åtråvärda Jerringpriset 2022. Radiosportens utmärkelse till minne av Sven Jerring.

Vvärldens bäste stavhoppare, Armand Duplantis, har en speciell position ocvh lär bli svår att överträffa. Han har både VM-guld och EM-guld runt halsen och är den givne favoriten. Tre världsrekord gör honom ännu större.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.