Frölunda kompenserar arga åskådare

Ni kommer ihåg den historiska matchen mellan Frölunda och Färjestad på Nya Ullevi. Det blev en del oroligheter i samband med att åskådarna släpptes in. Ett stort antal blev så arga att till och med gick hem. Nu får 365 personer tillbaka pengarna.

Alla som har kontaktat Frölunda får tillbaka pengar motsvarande den summa de betalade för de biljetter de har kunnat visa upp. Det slutade med ersättning till 365 personer som inte fick se matchen den 28 december. Och som kompensation får var och en dvd från matchen.

- Vi förlängde tiden med en vecka, men i fredags var sista dagen man kunde höra av sig för att få pengarna tillbaka, säger Peter Gyllander, informationschef för Frölunda, till GP.

Den officiella publiksiffran, rekordet på 31 144 åskådare, kvarstår.

- Vi scannade in 30 500 biljetter. Men det fanns omkring 700 personer som arbetade på Ullevi under matchen så publiksiffran håller gott och väl, säger Frölundas informationschef.

Förundersökningar om bristande säkerhet är dessutom nedlagda av polis. Frölunda friades helt från misstanke om brott mot arbetsmiljölagen och om framkallande av fara för annan och åklagaren har heller inte kunnat konstatera att Färjestadklacken utsatte arenan för sabotage, skriver GP.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

SM-veckan är etablerad i Sverige, Både vinter och sommar därtill. Nu kommer EM-veckan. Europeiska idrottsmän och kvinnor tävlar i nio olika sporter om medaljer11-21 augusti i München. Grenarna är friidrott, beachvolleyboll, kanot, cykel (BMX freestyle, landsväg och MTB CC), artistisk gymnastik, rodd, klättring, bordtennis och triathlon.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.