Frölunda kompenserar arga åskådare

Ni kommer ihåg den historiska matchen mellan Frölunda och Färjestad på Nya Ullevi. Det blev en del oroligheter i samband med att åskådarna släpptes in. Ett stort antal blev så arga att till och med gick hem. Nu får 365 personer tillbaka pengarna.

Alla som har kontaktat Frölunda får tillbaka pengar motsvarande den summa de betalade för de biljetter de har kunnat visa upp. Det slutade med ersättning till 365 personer som inte fick se matchen den 28 december. Och som kompensation får var och en dvd från matchen.

- Vi förlängde tiden med en vecka, men i fredags var sista dagen man kunde höra av sig för att få pengarna tillbaka, säger Peter Gyllander, informationschef för Frölunda, till GP.

Den officiella publiksiffran, rekordet på 31 144 åskådare, kvarstår.

- Vi scannade in 30 500 biljetter. Men det fanns omkring 700 personer som arbetade på Ullevi under matchen så publiksiffran håller gott och väl, säger Frölundas informationschef.

Förundersökningar om bristande säkerhet är dessutom nedlagda av polis. Frölunda friades helt från misstanke om brott mot arbetsmiljölagen och om framkallande av fara för annan och åklagaren har heller inte kunnat konstatera att Färjestadklacken utsatte arenan för sabotage, skriver GP.

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.