Frölunda kompenserar arga åskådare

Ni kommer ihåg den historiska matchen mellan Frölunda och Färjestad på Nya Ullevi. Det blev en del oroligheter i samband med att åskådarna släpptes in. Ett stort antal blev så arga att till och med gick hem. Nu får 365 personer tillbaka pengarna.
Annons

Alla som har kontaktat Frölunda får tillbaka pengar motsvarande den summa de betalade för de biljetter de har kunnat visa upp. Det slutade med ersättning till 365 personer som inte fick se matchen den 28 december. Och som kompensation får var och en dvd från matchen.

- Vi förlängde tiden med en vecka, men i fredags var sista dagen man kunde höra av sig för att få pengarna tillbaka, säger Peter Gyllander, informationschef för Frölunda, till GP.

Den officiella publiksiffran, rekordet på 31 144 åskådare, kvarstår.

- Vi scannade in 30 500 biljetter. Men det fanns omkring 700 personer som arbetade på Ullevi under matchen så publiksiffran håller gott och väl, säger Frölundas informationschef.

Förundersökningar om bristande säkerhet är dessutom nedlagda av polis. Frölunda friades helt från misstanke om brott mot arbetsmiljölagen och om framkallande av fara för annan och åklagaren har heller inte kunnat konstatera att Färjestadklacken utsatte arenan för sabotage, skriver GP.

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Stockholm Challenge är nytt i fotbolls-Sverige. Det handlar om ett gemensamt initiativ av AIK, BP, Djurgården och Hammarby. Syftet och målsättningen är en  försäsongsturnering, Stockholm Challenge, och propaganda för damfotboll i Stockholm. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.