Frölunda kompenserar arga åskådare

Ni kommer ihåg den historiska matchen mellan Frölunda och Färjestad på Nya Ullevi. Det blev en del oroligheter i samband med att åskådarna släpptes in. Ett stort antal blev så arga att till och med gick hem. Nu får 365 personer tillbaka pengarna.

Alla som har kontaktat Frölunda får tillbaka pengar motsvarande den summa de betalade för de biljetter de har kunnat visa upp. Det slutade med ersättning till 365 personer som inte fick se matchen den 28 december. Och som kompensation får var och en dvd från matchen.

- Vi förlängde tiden med en vecka, men i fredags var sista dagen man kunde höra av sig för att få pengarna tillbaka, säger Peter Gyllander, informationschef för Frölunda, till GP.

Den officiella publiksiffran, rekordet på 31 144 åskådare, kvarstår.

- Vi scannade in 30 500 biljetter. Men det fanns omkring 700 personer som arbetade på Ullevi under matchen så publiksiffran håller gott och väl, säger Frölundas informationschef.

Förundersökningar om bristande säkerhet är dessutom nedlagda av polis. Frölunda friades helt från misstanke om brott mot arbetsmiljölagen och om framkallande av fara för annan och åklagaren har heller inte kunnat konstatera att Färjestadklacken utsatte arenan för sabotage, skriver GP.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Ett antal män utnyttjade sina positioner inom ridsporten och hade sexuella relationer med minderåriga flickor. Under flera års tid var det olika personer som larmade om missförhållandena till förbundet men åtgärder mot männen uteblev. 

Händelserna började istället diskuteras på sociala medier och en kvinnlig dressyrdomare straffades – inte männen.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.