Tvivel runt Barcelonas besök i Skåne

FC Barcelona kommer till Skåne i sommar och ska spela träningsmatcher mot både Malmö FF och Helsingborgs IF. Så löd nyheten, men det mångmiljonprojektet är långt ifrån färdigförhandlat.
Annons

Uppgifterna är motstridiga. I dagens Sydsvenska Dagbladet säger MFF:s vd, Pelle Svensson, att tanken med en jubileumsmatch mot Barcelonas B-lag - förstärkt med några få spelare, däribland Zlatan Ibrahmovic – är ointressant.

- När vi har diskuterat med Barcelonas agenter - för det har vi - så är det enda vi pratat om en match med deras bästa spelare. Ska vi ha ut något av en jubileumsmatch, så ska det vara mot ett av Europas bättre och lag och alla ska vara där, säger Pelle Svensson. 

- Därför är det inte aktuellt med någon match under VM-uppladdningen eller VM.

Från Spanien kommer uppgifter om att Barcelona vill spela en match i maj eller juni och då med några A-lagsspelare, som Ibrahimovic, Keita, Chygrynskiy och andremålvakten Pinto. 

- En sådan match skulle vi inte vara intresserade att betala en spänn för. Men visst, vill de spela en träningsmatch med B-laget och Zlatan, så behöver vi väl också matcher. Men inte med några pengar inblandade, säger Pelle Svensson i Sydsvenskan.

MFF-arna jobbar med målet att arrangera en match med anledning av 100-årsjubiléet och evenemanget skulle ske efter VM.

- Men pratar vi Barcelona, vet vi att de av kommersiella skäl ska till Asien i augusti.

Där är det ett villkor att Leo Messi deltar, inte i Malmö. Och före VM är spelare som Leo Messi, Xavi, Carles Puyol, Thierry Henry och Dani Alves upptagna av just förberedelser inför mästerskapet i Sydafrika.

Mycket vill ha mera. Nu avslöjas att världens ledande fotbollsklubbar går samman och bildar en superliga. 

Klubbarna garanteras miljardbelopp. De har säkrat 6 miljarder dollar i lånefinansiering från storbanken JPMorgan, uppger källor för Financial Times.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.