Drömmer om Stockholm Open i Globen

Thomas Johansson kan sammanfatta ett nytt Stockholm Open. Nu i rollen som turneringsdirektör och han är belåten. Många åskådare och många företag gynnar fortsättningen, där han drömmer om Masters-status.
Annons

Thomas Johansson har en vision om att återvända med Stockholm Open till Globen.  Han minns 1989 när SO blev en av tourens nio största tävlingar och flyttade från Kungliga till Globen. Men när den ekonomiska krisen slog till vek företagen, dvs sponsorerna, och 1995 var SO tillbaka i Kungliga hallen.

Pressat schema pressar SO

Kruxet nu är att SO får problem när tourens spelschemat blir pressat till nästa år.

Turneringen hör nu till de 41 så kallade 250-turneringarna som är den lägsta kategorin på touren. Sponsorerna gör det ändå möjligt för Thomas Johansson och övriga i ledningen att köpa in några stjärnor.

Men kampen om dessa blir ännu tuffare nästa år. Både i Moskva och Wien spelas turneringar samtidigt och veckan efter gäller två attraktiva turneringar i Basel och Valencia.

Större framförhållning

- Här står vi inför en stor utmaning och för att möta den arbetar vi med ännu större framförhållning än tidigare, säger Thomas Johansson till SvD.

Att söka en uppgradering är svårt. Då ska prispengarna växa från dagens 6 miljoner till 25 miljoner kronor.

- I en tid då hela världsekonomin darrar är det inte läge att växa. Men vi har stabil ekonomi och arbetar med starka företag och starka varumärken.

Det är därför som han ändå vill ta sikte på Globen om cirka fem år.

- Som en av de nio största turneringarna skulle vi vara garanterade att få hit alla de bästa spelarna, säger Johansson. 

Fakta

Löneutvecklingen för spelarna

De allra främsta spelarna tjänar allt mera och nu finns tendensen att de sämre spelarna tjänar allt mindre.

Tillhör en spelare topp 100 finns möjligheten till en årslön på cirka 2 miljoner kronor. Ännu längre ned, på plats 300 och bakåt, handlar det om svenska snittlöner om 28 400 kr/mån. Betänk då vilka omkostnader de spelarna har i form av resor och uppehälle.

Dagens ess får en utomordentlig belöning. Björn Borg fick en check på 200 000 kronor när han vann sin sista Wimbledontitel 1980. Det motsvarar cirka 600 000 kr i dag.

Novak Djokovic belönades med 11,5 miloner kronor när han vann senaste Wimbledon.
Källa: DI

Mitt i bedrövelsen kommer glädjebeskedet – RF och Fotbollförbundet  har lyckats skrapa ihop 35 miljoner kronor som delas ut som stöd  i stöd till de allsvenska lagen, Klubbarna i herrallsvenskan får dela på nästan 27 miljoner och de i damallsvenskan får  knappt 3 miljoner.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Förhoppningen om färre restriktioner för idrotten finns inte i nuläget - i stället förlängs gällande restriktioner på grund av pandemin till den 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen vilket innebär fortsatt 8 personer vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster Likaså blir det fortsatt stopp för ungdomar att börja idrotta.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.