Då blir det fart på välgörenheten

En halv miljon kronor till hemlösa människor. Flera hundra tusen till barn med cancer. När idrott och humanitära ändamål gör gemensam sak blir det ofta riktigt bra behållning.
Hemlösa och cancersjuka får hjälp via idrotten. Människor uppmanas att åka skidor och jogga för bidra med pengar. Foto: TT NyheterStockholm blir platsen för två arrangemang med välgörenhet som yttersta syfte. Att människor samtidigt får lite motion via löpning och skidåkning gör ju saken ännu bättre.

Först ut är Ski of Hope den 15 februari på Stockholms stadion. Här ska den den internationella barncancerdagen uppmärksammas.

Skapar nya möjligheter

- Längdåkningsspåret på Gärdets sportfält, som var ursprungsplatsen för eventet, regnade bort. Men vi ger oss inte så lätt då kampen mot barncancer är viktigare än så. Istället flyttar vi in på OS-arenan Stockholm stadion. Detta är ett perfekt tillfälle att dels göra en god gärning och dels träna inför Vasaloppet, säger Alexander Amprazis, projektledare för Ski of Hope.

Barncancerfonden vill nå en bredare målgrupp och skapa nya möjligheter till insamling. Tanken är att lansera en ny insamlingsform genom att kombinera en av de mest folkkära motionsformerna, längdskidåkning, med möjligheten att bidra med pengar till kampen mot barncancer.

- Vi vill genom vår friskvårdssatsning få människor i dagens stressade samhälle att må bättre. Dels genom fysisk aktivitet, men också genom att hjälpa andra. Det blir en win-win, säger Alexander Amprazis.

På Stadion ska det finnas ett längdåkningsspåret om 400 meter och deltagarna kan åka hur många varv de vill och passa på att skänka 100 kronor till kampanjen.

Från skidor till löpning

Den 22 november är det dags för löpning med välgörande ändamål. Det är redan klart att Stadsmissionen får över 500 000 kronor av Stockholm Tunnel Runs Charitygrupp

Det blir en unik löparupplevelse om 10 km. Arrangören Lidingöloppet har tillägnat en startgrupp till förmån för Stockholms Stadsmission och deras arbete för människor i hemlöshet. Den gruppen är nu fulltecknad och har genererat över en halv miljon kronor till organisationen

- Vi tycker att det är oerhört roligt och imponerande att det är så många som vill vara med oss och hjälpa till att förbättra situationen för de som är hemlösa. Tiden på året, mörkret och den allt mer påtagliga kylan gör att det känns helt rätt att bidra till att Stockholm blir en mänskligare stad för alla, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet

Startgruppen som Stockholm Tunnel Run har tillägnat till förmån för Stockholms Stadsmission består av 1000 personer. Varje person har betalat 550kr och tillsammans blir hela bidraget 550.000kr till Stockholms Stadsmission. 

- Vi är överväldigade. 550 000 kronor räcker t.ex. till hela 27 500 värmande luncher på en av våra verksamheter för människor i akut hemlöshet, säger Yvonne Borg, Kommunikations- och insamlingschef på Stockholms Stadsmission.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.