Nytt cykellopp för 5 000 i Stockholm

Nordea Masters och Båstadstennisen drivs redan av Lagardére. Nu planerar bolaget också en ny internationell cykeltävling, Velothon Stockholm, för både proffs och amatörer.
Både proffs och amatörer får chans att starta i Velothon, nytt storlopp på cykel som ska genomföras i september i Stockholm. Foto: TT

 

I dag äger och driver Lagardére Unlimited Events bland annat Sveriges största triathlontävling, Vattenfall World Triathlon Stockholm, tillsammans med svenska triathlonförbundet.  Till Lagardére hör också Swedish Open (både herr- och damturneringen i Båstad), liksom Stockholm Open och därtill Nordea Masters samt Helsingborg Open i golf. 

Lagardére expanderar

När Carl-Henric Stjerna, nordisk vd för Lagardère Unlimited Events, nyligen fick jobbet framkom att bolaget hade planer på expansion.

Nu framkommer att en cykeltävling av format är tänkt att arrangeras den 13 september i Stockholm. Sverige har länge saknat ett lopp av internationell kaliber, men nu är det tänkt att bli ändring.

Lagardére väntar på att de sista tillstånden ska beviljas, men planerna är långt gångna och nu ser man ett genomförande.

Det är en unik tävling i så måtto att både motionärer och proffs ska delta. De ansvariga på Lagardère hoppas på så många som runt 5 000 cyklister.

Stort arrangemang

Inte nog med att deltagare från båda kategorierna kan delta, tävlingen ska genomföras på avstängda vägar. En mässa, seminarier och utställningar ingår också i arrangemanget.

- Det är ett tävlingsformat som bygger på velo- för cykel och -thon från marathon. Det ska börja och sluta i en storstad någonstans i världen, det är stängda gator, vilket är viktigt, och världseliten ska delta, säger Carl-Henric Stjerna till Eurosport. 

- Precis som i Stockholm marathon där de bästa är med och kutar, så kommer de bästa att vara med här. Just nu går inbjudan ut till många av de bästa teamen runt om i världen för att försöka få dem att komma till Stockholm.

Nybörjare och motionärer ska cykla sex mil medan själva huvudloppet består utav 15 mil. 

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Aldrig tidigare har det visats så mycket ishockey i mobiler, surfplattor, datorer, streamingtjänster  och smart TV-apparater som den här säsongen. En kommersiell satsning som totalt uppgår till flera miljarder kronor visar  Idrottens Affärers unika granskning..

Nuvarande TV-avtal,  som tecknats mellan SHL-organisationen och C More, moderbolag är Teila, garanterar de 14 ligalagen årligen cirka 45 miljoner kronor per lag. Parterna har redan enats om nytt sexårigt avtal, 2024-2030. SHL-lagens intäktsdel kommer över tid att öka från 45 miljoner till 65 miljoner.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.