Nytt cykellopp för 5 000 i Stockholm

Nordea Masters och Båstadstennisen drivs redan av Lagardére. Nu planerar bolaget också en ny internationell cykeltävling, Velothon Stockholm, för både proffs och amatörer.
Både proffs och amatörer får chans att starta i Velothon, nytt storlopp på cykel som ska genomföras i september i Stockholm. Foto: TT

 

I dag äger och driver Lagardére Unlimited Events bland annat Sveriges största triathlontävling, Vattenfall World Triathlon Stockholm, tillsammans med svenska triathlonförbundet.  Till Lagardére hör också Swedish Open (både herr- och damturneringen i Båstad), liksom Stockholm Open och därtill Nordea Masters samt Helsingborg Open i golf. 

Lagardére expanderar

När Carl-Henric Stjerna, nordisk vd för Lagardère Unlimited Events, nyligen fick jobbet framkom att bolaget hade planer på expansion.

Nu framkommer att en cykeltävling av format är tänkt att arrangeras den 13 september i Stockholm. Sverige har länge saknat ett lopp av internationell kaliber, men nu är det tänkt att bli ändring.

Lagardére väntar på att de sista tillstånden ska beviljas, men planerna är långt gångna och nu ser man ett genomförande.

Det är en unik tävling i så måtto att både motionärer och proffs ska delta. De ansvariga på Lagardère hoppas på så många som runt 5 000 cyklister.

Stort arrangemang

Inte nog med att deltagare från båda kategorierna kan delta, tävlingen ska genomföras på avstängda vägar. En mässa, seminarier och utställningar ingår också i arrangemanget.

- Det är ett tävlingsformat som bygger på velo- för cykel och -thon från marathon. Det ska börja och sluta i en storstad någonstans i världen, det är stängda gator, vilket är viktigt, och världseliten ska delta, säger Carl-Henric Stjerna till Eurosport. 

- Precis som i Stockholm marathon där de bästa är med och kutar, så kommer de bästa att vara med här. Just nu går inbjudan ut till många av de bästa teamen runt om i världen för att försöka få dem att komma till Stockholm.

Nybörjare och motionärer ska cykla sex mil medan själva huvudloppet består utav 15 mil. 

Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Orienteringens paradnummer O-ringen,  tidigare 5-dagars,  är i högsta grad en kommunal angelägenhet. Oskarshamns kommun, cirka 27 000 invånare  varav 19 000 i tätorten och de senaste åren uppmärksammat för sitt SHL-lag i ishockey,  satsar 7,5 miljoner kronor på nästa veckas jakt efter kontroller i skogarna längs Smålandskusten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.