Nytt cykellopp för 5 000 i Stockholm

Nordea Masters och Båstadstennisen drivs redan av Lagardére. Nu planerar bolaget också en ny internationell cykeltävling, Velothon Stockholm, för både proffs och amatörer.
Både proffs och amatörer får chans att starta i Velothon, nytt storlopp på cykel som ska genomföras i september i Stockholm. Foto: TT

 

I dag äger och driver Lagardére Unlimited Events bland annat Sveriges största triathlontävling, Vattenfall World Triathlon Stockholm, tillsammans med svenska triathlonförbundet.  Till Lagardére hör också Swedish Open (både herr- och damturneringen i Båstad), liksom Stockholm Open och därtill Nordea Masters samt Helsingborg Open i golf. 

Lagardére expanderar

När Carl-Henric Stjerna, nordisk vd för Lagardère Unlimited Events, nyligen fick jobbet framkom att bolaget hade planer på expansion.

Nu framkommer att en cykeltävling av format är tänkt att arrangeras den 13 september i Stockholm. Sverige har länge saknat ett lopp av internationell kaliber, men nu är det tänkt att bli ändring.

Lagardére väntar på att de sista tillstånden ska beviljas, men planerna är långt gångna och nu ser man ett genomförande.

Det är en unik tävling i så måtto att både motionärer och proffs ska delta. De ansvariga på Lagardère hoppas på så många som runt 5 000 cyklister.

Stort arrangemang

Inte nog med att deltagare från båda kategorierna kan delta, tävlingen ska genomföras på avstängda vägar. En mässa, seminarier och utställningar ingår också i arrangemanget.

- Det är ett tävlingsformat som bygger på velo- för cykel och -thon från marathon. Det ska börja och sluta i en storstad någonstans i världen, det är stängda gator, vilket är viktigt, och världseliten ska delta, säger Carl-Henric Stjerna till Eurosport. 

- Precis som i Stockholm marathon där de bästa är med och kutar, så kommer de bästa att vara med här. Just nu går inbjudan ut till många av de bästa teamen runt om i världen för att försöka få dem att komma till Stockholm.

Nybörjare och motionärer ska cykla sex mil medan själva huvudloppet består utav 15 mil. 

Nu kommer efterräkningarna. Statligt stöd har betalats ut i mångmiljonbidrag till idrottsföreningar, men hela tiden har det upprepats att det skulle ske en kontroll av beloppens riktighet. Enligt Tillväxtverket avviker två klubbar från mängden, Leksand Hockey och AIK  Bandy. 

Totalt har 80 svenska föreningar beviljats minst 1 miljon kronor vardera i permitteringsstöd.

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friend Har gemensamt tagit initiativ till till panelsamtal med rubriken "Trygga Ledare" angående barn och ungas trygghet inom idrotten. Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna  och deklarerade:

- Det är inte farligt att ta i de här frågorna. Det är en ren nödvändighet

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.