Det här älskar orienterarna

Orienterare älskar sin O-Ringen. I sommar genomförs deras generalmönstring i Borås och prognosen är 16-17 000 startande. Men vad värre är, till tävlingen nästa år i Sälen är redan 13 000 bäddar bokade.
Många orienterare och många klasser innebär att åtskilliga får känna sig som segrare i O-Ringen.

 

O-Ringen avgörs för femtioförsta gången i Borås. Efter andra anmälningsstoppet den 1 april är 9 604 deltagare anmälda och det pekar på cirka 16-17 000 deltagare.

Kör in ett tåg!

En nyhet är erbjudandet att boka sovkupéer i ett tåg som ska stå i O-Ringenstaden i Borås.  På ett gammalt stickspår genom O-Ringenstaden ska ett tågset om sju sovvagnar och en restaurangvagn parkeras.

- Det blir i första hand veckobokningar i sovkupéerna som har två sovplatser per kupé.  Ett spännande boendealternativ, med närhet till allt, berättar generalsekreteraren Maria Krafft Helgesson!

Nästa år samlas orienterarna i Sälen, ja, verkligen samlas. Inte ens förra gången O-Ringen kom till Sälen var det samma efterfrågan. Tävlingen 2008 lockade 24 375 deltagare som älskar fjällterrängen. Det är det det näst största antalet i O-Ringen genom tiderna. Nu kan rekordet om 25 021 orienterare vara i fara.

På bara två veckor har närmare 13 000 bäddar bokats för tävlingen som avgörs först nästa sommar. 

Chockad över intresset

- Jag måste erkänna att jag är lite chockad över den tidiga anstormningen. Tydligt är att orienterare i Sverige och från utlandet vill försäkra sig om en plats, säger Jimmy Birklin som är generalsekreterare för tävlingen i Sälen. 

O-Ringen öppnade bokningen för boende 15 april och redan nu är närmare 13 000 bäddar i stugor, lägenheter och på hotell i Sälenfjällen bokade. Campingen och anmälan till O-Ringen öppnar först i juli 2015.

- Vi har lite utmanande sagt att det är dags att slå rekordet från Falun 1985. Med den här starten har vi lagt en bra grund i vårt rekordförsök. Vi har skruvat på, och finjusterat, konceptet från 2008, och är säkra på att vi kan erbjuda något alldeles extra för alla deltagare oavsett om man är världselit eller motionär.

Bakom O-Ringen i Sälen 2016 står 17 orienteringsklubbar från hela Dalarna som bidrar med ideellt arbetande medlemmar. 

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.