Det här älskar orienterarna

Orienterare älskar sin O-Ringen. I sommar genomförs deras generalmönstring i Borås och prognosen är 16-17 000 startande. Men vad värre är, till tävlingen nästa år i Sälen är redan 13 000 bäddar bokade.
Många orienterare och många klasser innebär att åtskilliga får känna sig som segrare i O-Ringen.

 

O-Ringen avgörs för femtioförsta gången i Borås. Efter andra anmälningsstoppet den 1 april är 9 604 deltagare anmälda och det pekar på cirka 16-17 000 deltagare.

Kör in ett tåg!

En nyhet är erbjudandet att boka sovkupéer i ett tåg som ska stå i O-Ringenstaden i Borås.  På ett gammalt stickspår genom O-Ringenstaden ska ett tågset om sju sovvagnar och en restaurangvagn parkeras.

- Det blir i första hand veckobokningar i sovkupéerna som har två sovplatser per kupé.  Ett spännande boendealternativ, med närhet till allt, berättar generalsekreteraren Maria Krafft Helgesson!

Nästa år samlas orienterarna i Sälen, ja, verkligen samlas. Inte ens förra gången O-Ringen kom till Sälen var det samma efterfrågan. Tävlingen 2008 lockade 24 375 deltagare som älskar fjällterrängen. Det är det det näst största antalet i O-Ringen genom tiderna. Nu kan rekordet om 25 021 orienterare vara i fara.

På bara två veckor har närmare 13 000 bäddar bokats för tävlingen som avgörs först nästa sommar. 

Chockad över intresset

- Jag måste erkänna att jag är lite chockad över den tidiga anstormningen. Tydligt är att orienterare i Sverige och från utlandet vill försäkra sig om en plats, säger Jimmy Birklin som är generalsekreterare för tävlingen i Sälen. 

O-Ringen öppnade bokningen för boende 15 april och redan nu är närmare 13 000 bäddar i stugor, lägenheter och på hotell i Sälenfjällen bokade. Campingen och anmälan till O-Ringen öppnar först i juli 2015.

- Vi har lite utmanande sagt att det är dags att slå rekordet från Falun 1985. Med den här starten har vi lagt en bra grund i vårt rekordförsök. Vi har skruvat på, och finjusterat, konceptet från 2008, och är säkra på att vi kan erbjuda något alldeles extra för alla deltagare oavsett om man är världselit eller motionär.

Bakom O-Ringen i Sälen 2016 står 17 orienteringsklubbar från hela Dalarna som bidrar med ideellt arbetande medlemmar. 

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.