Han framhåller sitt Bajen-intresse

Hammarbys delägare Zlatan Ibrahimovic följer klubben från Italien. Och inte bara herrlaget utan också damerna. Han fick rapporter om den unika matchen som lockade 18 000 åskådare och då ett nytt damallsvenskt publikrekord sattes. Nu är behållningen klar – klubben tjänade mellan 2 och 3 miljoner på derbyt.

– Att damerna får den uppmärksamheten är bara positivt, tyckte Zlatan vid landslagets presskonferens på måndagen.

Inför Stockholmsderbyt, Hammarby-AIK uppstod en rejäl hype och matchen lockade till slut inte mindre än 18 537 personer till Tele2 Arenan.

Hammarbys damer hade tidigare ett publiksnitt på 1450 åskådare så det var sannerligen en viss skillnad.

Nu har Hammarby fått klart på räkenskaperna för den historiska matchen.

- Vi landar nånstans på dryga 2 miljoner kronor i intäkter för matchen inklusive biljetter, merchandise och hospitality. Där finns en del kostnader också, såklart. Men ett mycket starkt ekonomiskt resultat blev det oavsett, deklarerar ordföranden Magnus Nilsson.

Apropå Hammarby och Zlatan röstade medlemmarna igenom en motion på klubbens årsmöte i augusti att föreningen ska utforska de ekonomiska möjligheterna att köpa tillbaka AEG:s, och i förlängningen Zlatan Ibrahimovics andelar till klubben.

Han har uppenbarligen blivit en riktig vän till Bajen.

- Det är den enda klubb jag bryr mig om när jag försöker hålla mig underrättad från Italien, påpekade han på presskonferensen.

Ord  som torde ha plågat vissa i födelsestan Malmö.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.