Med elbilar växer intresset för banracing

Beslutsfattarna i Helsingborg var på hugget inför chansen att arrangera ett ett streetrace i STCC och slog  till och sa ja. Nyheten har väckt uppmärksamhet, Många har notera, bl a via en stor artikel här på IA, och nu vill flera städer titta på möjlligheterna att anordna streetrace. STCC:s ledning har samtal med nya intressenter.

Samtidigt är det också flera nya team som vill medverka när nu elektrifieringern är aktuell inför 2023.

– Intresset är tveklöst större än vad vi förväntade oss, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Utöver nya team och förare så kan vi bekräfta att flertalet städer tagit kontakt för dialog om framtida evenemang. Detta är något som stärker oss i vår storsatsning till 2023 och framåt där vi vill inspirera samhället till en hållbar omställning genom spektakulär elektrifierad racing.

Elektrifieringen möjliggör stadsevenemang i STCC-kalendern för första gången på fem år och STCC har skrivit ett treårskontrakt med Helsingborgs stad där en helt ny stadsbana skaskaskapas i hamnen.

2023 tar STCC det största steget framåt sedan starten 1996 när mästerskapet inför helt nya 100- procentiga% elektriska tävlingsbilar.  

Brink Motorsport och Exion Racing är de två första teamen som bekräftat start 2023. Fler team har signerat avtal för 2023 och ska avslöja löpande senare under året.

STCC öppnar därför upp för ytterligare team att ställa sig i kö till kommande batch bilar.

Företaget EPWR bygger just nu de helt nya elektriska STCC-bilarna som producerar 550 hästkrafter – siffror som innebär prestanda med 0-100 km/h på under tre sekunder.

– Vi diskuterar med flera nya team och förare inför STCC 2023, och de första 12 bilarna är tecknade och klara för start 2023, säger Micke Bern.

– Intresset är stort även bland team som tävlar i andra mästerskap, såväl i Sverige som utomlands och det är glädjande.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.