Henrik Stenson har lovat att komma

Ullna golfklubb, Sven Tumbas skapelse, blir värd för Scandinavian Mixed 2023.

Och golfentreprenören Claes Nilsson som är mannen bakom tävlingen håller fast vid att Henrik Stenson och Annika Sörenstam är affischnamnen.

Vänta nu, Henrik Sten.. från omdebatterade LIV-touren och utfryst  av Svenska golfförbundet! 

– Henrik är varmt välkommen att spela, deklarerar Claes Nilsson bestämt i tidningen Svensk Golf.

Natursköna Ullna GC, och för golfspelarna synnerligen utmanande. Här ska stjärnorna spela den 8–11 juni 2023.

Det blir tredje Volvo Scandinavian Mixed som ingår både på DP World Tour och Ladies European Tour.

Ersättningstävlingen till Scandinavian Masters hade premiär 2021 på Vallda i Kungsbacka följt av Halmstad i somras. Linn Grant fick sitt genombrott när hon vann efter storslagen golf - nio slag före Henrik Stenson.

Henrik värd för tävlingen

Denne Stenson, svensk golfs största stjärna. Och, jodå han ska medverka och har redan gett sitt löfte. hur förbundet agerar är inte känt…

– Henrik är varmt välkommen att spela. Han är värd för tävlingen och han har bekräftat att han kommer att spela. Det är där vi är, säger Claes till Svensk Golf. Men vi kommer att lyfta fram lite andra spelare också i marknadsföringen, som Linn och andra. Inte bara Henrik och Annika som vi gjort tidigare, säger Claes Nilsson, vd för We Do Sports som är rättighetsägare till och arrangör av Scandinavian Mixed.

2 mijoner dollar i pris

78 herrar från DP World Tour och 78 damer från Ladies European Tour spelar från olika tees med två miljoner dollar i sikte.

– Det har varit en önskan att komma till Stockholm igen. Det var länge sedan. Ullna tycker att detta passar deras profil och vi tycker det är magiskt kul att vara där, säger Claes Nilsson. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö Redhawks är ett av de första SHL-lagen att redovisa det ekonomiska utfallet för säsongen 2022-2023.

 I en intervju på föreningens hemsida meddelar ordföranden Mats Larsson att koncernresultatet slutar på minus 19,9 miljoner kronor.

Han försäkrar att elitlicensen inte ska vara i fara efter avstämning med SHL och ishockeyförbundets licensnämnd.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.