Henrik Stenson har lovat att komma

Ullna golfklubb, Sven Tumbas skapelse, blir värd för Scandinavian Mixed 2023.

Och golfentreprenören Claes Nilsson som är mannen bakom tävlingen håller fast vid att Henrik Stenson och Annika Sörenstam är affischnamnen.

Vänta nu, Henrik Sten.. från omdebatterade LIV-touren och utfryst  av Svenska golfförbundet! 

– Henrik är varmt välkommen att spela, deklarerar Claes Nilsson bestämt i tidningen Svensk Golf.

Natursköna Ullna GC, och för golfspelarna synnerligen utmanande. Här ska stjärnorna spela den 8–11 juni 2023.

Det blir tredje Volvo Scandinavian Mixed som ingår både på DP World Tour och Ladies European Tour.

Ersättningstävlingen till Scandinavian Masters hade premiär 2021 på Vallda i Kungsbacka följt av Halmstad i somras. Linn Grant fick sitt genombrott när hon vann efter storslagen golf - nio slag före Henrik Stenson.

Henrik värd för tävlingen

Denne Stenson, svensk golfs största stjärna. Och, jodå han ska medverka och har redan gett sitt löfte. hur förbundet agerar är inte känt…

– Henrik är varmt välkommen att spela. Han är värd för tävlingen och han har bekräftat att han kommer att spela. Det är där vi är, säger Claes till Svensk Golf. Men vi kommer att lyfta fram lite andra spelare också i marknadsföringen, som Linn och andra. Inte bara Henrik och Annika som vi gjort tidigare, säger Claes Nilsson, vd för We Do Sports som är rättighetsägare till och arrangör av Scandinavian Mixed.

2 mijoner dollar i pris

78 herrar från DP World Tour och 78 damer från Ladies European Tour spelar från olika tees med två miljoner dollar i sikte.

– Det har varit en önskan att komma till Stockholm igen. Det var länge sedan. Ullna tycker att detta passar deras profil och vi tycker det är magiskt kul att vara där, säger Claes Nilsson. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.