Henrik Stenson har lovat att komma

Ullna golfklubb, Sven Tumbas skapelse, blir värd för Scandinavian Mixed 2023.

Och golfentreprenören Claes Nilsson som är mannen bakom tävlingen håller fast vid att Henrik Stenson och Annika Sörenstam är affischnamnen.

Vänta nu, Henrik Sten.. från omdebatterade LIV-touren och utfryst  av Svenska golfförbundet! 

– Henrik är varmt välkommen att spela, deklarerar Claes Nilsson bestämt i tidningen Svensk Golf.

Natursköna Ullna GC, och för golfspelarna synnerligen utmanande. Här ska stjärnorna spela den 8–11 juni 2023.

Det blir tredje Volvo Scandinavian Mixed som ingår både på DP World Tour och Ladies European Tour.

Ersättningstävlingen till Scandinavian Masters hade premiär 2021 på Vallda i Kungsbacka följt av Halmstad i somras. Linn Grant fick sitt genombrott när hon vann efter storslagen golf - nio slag före Henrik Stenson.

Henrik värd för tävlingen

Denne Stenson, svensk golfs största stjärna. Och, jodå han ska medverka och har redan gett sitt löfte. hur förbundet agerar är inte känt…

– Henrik är varmt välkommen att spela. Han är värd för tävlingen och han har bekräftat att han kommer att spela. Det är där vi är, säger Claes till Svensk Golf. Men vi kommer att lyfta fram lite andra spelare också i marknadsföringen, som Linn och andra. Inte bara Henrik och Annika som vi gjort tidigare, säger Claes Nilsson, vd för We Do Sports som är rättighetsägare till och arrangör av Scandinavian Mixed.

2 mijoner dollar i pris

78 herrar från DP World Tour och 78 damer från Ladies European Tour spelar från olika tees med två miljoner dollar i sikte.

– Det har varit en önskan att komma till Stockholm igen. Det var länge sedan. Ullna tycker att detta passar deras profil och vi tycker det är magiskt kul att vara där, säger Claes Nilsson. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

OS-invigningen är bara ett par dagar bort.  Det må vara världens största idrottsfest, men det är också den särklassigt dyraste. Totalkostnaden för olympiska spelen har skjutit i höjden till över 187 miljarder dollar sedan 2000, tre gånger mer än planerat. För att vara värd kommer Paris sannolikt att spendera över 9,6 miljarder dollar, mer än turismintäkterna ger och 76 procent mer än planerat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.