Rekordintresse för sommarens turnering

Gothia Cup och SKF förlänger sitt samarbete, SKF fortsätter därmed om huvudpartner i ytterligare tre år. Dessutom gäller ett rekordstarkt intresse för världens största ungdomsturnering med fler än 1700 lag från över 60 länder.

Efter flera år av pandemi och resebegränsningar är nu intresset för Gothia Cup starkare än någonsin. Med tre månader kvar till årets turnering är över 1700 lag från fler än 60 länder anmälda och ungdomsturneringen går mot en ”all time high” i antal deltagande lag.

Genom ett förlängt sponsoravtal kommer SKFs engagemang i världens största fotbollsevenemang för ungdomar att sträcka sig över 20 år.

 

Via lokala kvalificeringstävlingar ger SKF varje år hundratals ungdomar från runt om i världen en chans att delta i Gothia Cup genom initiativet Meet the World. Lokala lag i ett tjugotal länder, som annars inte hade haft möjlighet att bekosta sitt deltagande i Gothia Cup, kvalar in till årets turnering under våren och välkomnas till Göteborg för att uppleva en fantastisk vecka av fotboll, samhörighet och passion.

Genom åren har SKF genom Meet the World-turneringarna förverkligat drömmen för över 5000 spelare att få spela världens största ungdomsturnering i Göteborg.

Rickard Gustafson, SKFs VD och koncernchef, säger: Vi är otroligt stolta att få vara med och bidra till att fler ungdomar får möjlighet att utöva idrott, lära av varandra och så klart samtidigt positionera Göteborg som en global samlingsplats.”

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.