Rekordintresse för sommarens turnering

Gothia Cup och SKF förlänger sitt samarbete, SKF fortsätter därmed om huvudpartner i ytterligare tre år. Dessutom gäller ett rekordstarkt intresse för världens största ungdomsturnering med fler än 1700 lag från över 60 länder.

Efter flera år av pandemi och resebegränsningar är nu intresset för Gothia Cup starkare än någonsin. Med tre månader kvar till årets turnering är över 1700 lag från fler än 60 länder anmälda och ungdomsturneringen går mot en ”all time high” i antal deltagande lag.

Genom ett förlängt sponsoravtal kommer SKFs engagemang i världens största fotbollsevenemang för ungdomar att sträcka sig över 20 år.

 

Via lokala kvalificeringstävlingar ger SKF varje år hundratals ungdomar från runt om i världen en chans att delta i Gothia Cup genom initiativet Meet the World. Lokala lag i ett tjugotal länder, som annars inte hade haft möjlighet att bekosta sitt deltagande i Gothia Cup, kvalar in till årets turnering under våren och välkomnas till Göteborg för att uppleva en fantastisk vecka av fotboll, samhörighet och passion.

Genom åren har SKF genom Meet the World-turneringarna förverkligat drömmen för över 5000 spelare att få spela världens största ungdomsturnering i Göteborg.

Rickard Gustafson, SKFs VD och koncernchef, säger: Vi är otroligt stolta att få vara med och bidra till att fler ungdomar får möjlighet att utöva idrott, lära av varandra och så klart samtidigt positionera Göteborg som en global samlingsplats.”

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Miljardären Patrik Stymne, medgrundare till spelföretaget King, dataspelet Candy Crush Saga, blir tillsammans med Allan Adolfsson, golftränare, huvudägare till golfklubben Haninge GK på Södertörn utanför Stockholm.

De tar över som ägare via sitt gemensamma bolag, Golfverket AB, som grundades 2021. Vid en föreningsstämma hade stämman två förslag att ta ställning till. Golfverket AB ställdes mot GK 2060, initierat av två klubbmedlemmar och med företaget Gordon Service AB som ekonomisk bas.

Golfamore Group avslutar 2023 med att köpa First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag. Genom förvärvet och senare sammanslagningen mellan First Open och det redan existerande portföljsbolaget Matchplay kan nu Golfamore Group erbjuda Sveriges största matchspelstävling för tvåmannalag - Matchplay.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen