Ännu en förbundskapten i hård diskussion

 Nu har ytterligare en förbundskapten haft en het diskussion med media. Minns Janne Andersson, nu var turen kommen till Ishockeyns Sam Hallam.

När Sverige slog Frankrike med 4–0 – kom det mesta av eftersnacket attt handla om William Nylander,  i Toronto, stjärnan som alla vill ha in i Tre Kronor och brodern  Alexander  som har hamnat utanför samma Tre Kronor.

Mitt i allt, en allt mer frustrerad förbundskapten, Sam Hallam.

Sam Hallam omringad av journalister efter matchen där Tre Kronor tog fjärde segern, men ändå uppstod viss irritation.

Nya uppgifter från Toronto gjorde gällande att William Nylander valde att tacka nej till VM-spel för att inte peta sin bror Alexander Nylander.

-Jag kan inte kommentera vad ni har läst från Toronto, kommenterade en något irriterad Sam Hallam.

Nya uppgifter frånToronto

Den trovärdige hockeyreportern Chris Johnston, som bevakar Toronto Maple Leafs för Toronto Star och TSN, skrev på versionen att Nylander den äldre tog hänsyn till Nylander den yngre.

Spekulationerna tog ytterligare fart närc detv framkom att den nya landslagsledningen antagit en ny policy - att inte kommentera spelare som inte redan är i VM-truppen.

Det är 180 graders vändning från hur tidigare landslagsledningar valt att göra. De har på raka frågor svarat vilka NHL-spelare de är intresserade av och meddelat när de fått besked från spelarna. -för att undvika spekulationer.

Angående William Först en vecka efter att William Nylander åkt ur Stanley Cup-slutspelet kom beskedet att han inte skulle komma. Och när Hallam levererade beskedet på lördagsmorgonen nämndes inte William Nylander vid namn... 

Hallam betonade att de spelare som är närvarande fortsätter turneringen ut.

Inte nog med det - efter Frankrikematchen hamnade Hallam i en hetlevrad diskussion med media kring de knapphändiga uppgifterna i SVT:s sändning.

När han kom till mixade zonen, där journalister och spelare och ledare möts, ville han ännu en gång förklara sin inställning.

- Det är en yrkesmässig relation och jag kan inte gå ut och prata vad jag pratar med olika spelare om. För mig är det att bygga relationen med spelarna, precis som vi har saker vi diskuterar internt i laget här. Jag förstår att det öppnar för spekulationer, säger han.

Inte blev affären mindre av att Alexander Nylander gjorde sig oanträffbar för media efter Frankrikematchen. 

Hallams korta kommentar

Uppgifterna från Toronto att William inte ville åka till VM och peta sin bror ur laget sa Hallam:

Jag kan inte kommentera vad ni har läst från Toronto. William är William och Alex är Alex, två olika spelare.  

Vad som också kan ha bidragit är att säger upp kontraktet med  sin general manager, Kyle Dubas, efter slutspelet.

- Nu gäller full gas, säger Hallam, samtidigt trygg i det faktum att Tre Kronor har startat turneringen väldigt bra via fyra raka segrar.

Det är verkligheten. Så som vi har spelat och som laget ser ut just nu är vi absolut kapabla till att gå hela vägen och vinna. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.