Ännu en förbundskapten i hård diskussion

 Nu har ytterligare en förbundskapten haft en het diskussion med media. Minns Janne Andersson, nu var turen kommen till Ishockeyns Sam Hallam.

När Sverige slog Frankrike med 4–0 – kom det mesta av eftersnacket attt handla om William Nylander,  i Toronto, stjärnan som alla vill ha in i Tre Kronor och brodern  Alexander  som har hamnat utanför samma Tre Kronor.

Mitt i allt, en allt mer frustrerad förbundskapten, Sam Hallam.

Sam Hallam omringad av journalister efter matchen där Tre Kronor tog fjärde segern, men ändå uppstod viss irritation.

Nya uppgifter från Toronto gjorde gällande att William Nylander valde att tacka nej till VM-spel för att inte peta sin bror Alexander Nylander.

-Jag kan inte kommentera vad ni har läst från Toronto, kommenterade en något irriterad Sam Hallam.

Nya uppgifter frånToronto

Den trovärdige hockeyreportern Chris Johnston, som bevakar Toronto Maple Leafs för Toronto Star och TSN, skrev på versionen att Nylander den äldre tog hänsyn till Nylander den yngre.

Spekulationerna tog ytterligare fart närc detv framkom att den nya landslagsledningen antagit en ny policy - att inte kommentera spelare som inte redan är i VM-truppen.

Det är 180 graders vändning från hur tidigare landslagsledningar valt att göra. De har på raka frågor svarat vilka NHL-spelare de är intresserade av och meddelat när de fått besked från spelarna. -för att undvika spekulationer.

Angående William Först en vecka efter att William Nylander åkt ur Stanley Cup-slutspelet kom beskedet att han inte skulle komma. Och när Hallam levererade beskedet på lördagsmorgonen nämndes inte William Nylander vid namn... 

Hallam betonade att de spelare som är närvarande fortsätter turneringen ut.

Inte nog med det - efter Frankrikematchen hamnade Hallam i en hetlevrad diskussion med media kring de knapphändiga uppgifterna i SVT:s sändning.

När han kom till mixade zonen, där journalister och spelare och ledare möts, ville han ännu en gång förklara sin inställning.

- Det är en yrkesmässig relation och jag kan inte gå ut och prata vad jag pratar med olika spelare om. För mig är det att bygga relationen med spelarna, precis som vi har saker vi diskuterar internt i laget här. Jag förstår att det öppnar för spekulationer, säger han.

Inte blev affären mindre av att Alexander Nylander gjorde sig oanträffbar för media efter Frankrikematchen. 

Hallams korta kommentar

Uppgifterna från Toronto att William inte ville åka till VM och peta sin bror ur laget sa Hallam:

Jag kan inte kommentera vad ni har läst från Toronto. William är William och Alex är Alex, två olika spelare.  

Vad som också kan ha bidragit är att säger upp kontraktet med  sin general manager, Kyle Dubas, efter slutspelet.

- Nu gäller full gas, säger Hallam, samtidigt trygg i det faktum att Tre Kronor har startat turneringen väldigt bra via fyra raka segrar.

Det är verkligheten. Så som vi har spelat och som laget ser ut just nu är vi absolut kapabla till att gå hela vägen och vinna. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.