Ännu en förbundskapten i hård diskussion

 Nu har ytterligare en förbundskapten haft en het diskussion med media. Minns Janne Andersson, nu var turen kommen till Ishockeyns Sam Hallam.

När Sverige slog Frankrike med 4–0 – kom det mesta av eftersnacket attt handla om William Nylander,  i Toronto, stjärnan som alla vill ha in i Tre Kronor och brodern  Alexander  som har hamnat utanför samma Tre Kronor.

Mitt i allt, en allt mer frustrerad förbundskapten, Sam Hallam.

Sam Hallam omringad av journalister efter matchen där Tre Kronor tog fjärde segern, men ändå uppstod viss irritation.

Nya uppgifter från Toronto gjorde gällande att William Nylander valde att tacka nej till VM-spel för att inte peta sin bror Alexander Nylander.

-Jag kan inte kommentera vad ni har läst från Toronto, kommenterade en något irriterad Sam Hallam.

Nya uppgifter frånToronto

Den trovärdige hockeyreportern Chris Johnston, som bevakar Toronto Maple Leafs för Toronto Star och TSN, skrev på versionen att Nylander den äldre tog hänsyn till Nylander den yngre.

Spekulationerna tog ytterligare fart närc detv framkom att den nya landslagsledningen antagit en ny policy - att inte kommentera spelare som inte redan är i VM-truppen.

Det är 180 graders vändning från hur tidigare landslagsledningar valt att göra. De har på raka frågor svarat vilka NHL-spelare de är intresserade av och meddelat när de fått besked från spelarna. -för att undvika spekulationer.

Angående William Först en vecka efter att William Nylander åkt ur Stanley Cup-slutspelet kom beskedet att han inte skulle komma. Och när Hallam levererade beskedet på lördagsmorgonen nämndes inte William Nylander vid namn... 

Hallam betonade att de spelare som är närvarande fortsätter turneringen ut.

Inte nog med det - efter Frankrikematchen hamnade Hallam i en hetlevrad diskussion med media kring de knapphändiga uppgifterna i SVT:s sändning.

När han kom till mixade zonen, där journalister och spelare och ledare möts, ville han ännu en gång förklara sin inställning.

- Det är en yrkesmässig relation och jag kan inte gå ut och prata vad jag pratar med olika spelare om. För mig är det att bygga relationen med spelarna, precis som vi har saker vi diskuterar internt i laget här. Jag förstår att det öppnar för spekulationer, säger han.

Inte blev affären mindre av att Alexander Nylander gjorde sig oanträffbar för media efter Frankrikematchen. 

Hallams korta kommentar

Uppgifterna från Toronto att William inte ville åka till VM och peta sin bror ur laget sa Hallam:

Jag kan inte kommentera vad ni har läst från Toronto. William är William och Alex är Alex, två olika spelare.  

Vad som också kan ha bidragit är att säger upp kontraktet med  sin general manager, Kyle Dubas, efter slutspelet.

- Nu gäller full gas, säger Hallam, samtidigt trygg i det faktum att Tre Kronor har startat turneringen väldigt bra via fyra raka segrar.

Det är verkligheten. Så som vi har spelat och som laget ser ut just nu är vi absolut kapabla till att gå hela vägen och vinna. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Sveriges OS-ansökan för vinterspelen 2030 sköts i sank på onsdagen då IOK:s Future Host Comission meddelade att det är Frankrike för 2030, och USA 2034 som gäller efter Milano/Cortina 2026.SOK:s ansträngningar har varit förgäves och presentationen för två veckor sedan var endast ett spel för galleriet.  Det mycket sannolika är att avsaknaden av statliga garantier inte kunde accepteras av IOK-kommissionen.

Idrottens Affärer har vid flera tillfällen efterlyst besked från regeringskansliet i frågan om statliga garantier.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen