Ännu en förbundskapten i hård diskussion

 Nu har ytterligare en förbundskapten haft en het diskussion med media. Minns Janne Andersson, nu var turen kommen till Ishockeyns Sam Hallam.

När Sverige slog Frankrike med 4–0 – kom det mesta av eftersnacket attt handla om William Nylander,  i Toronto, stjärnan som alla vill ha in i Tre Kronor och brodern  Alexander  som har hamnat utanför samma Tre Kronor.

Mitt i allt, en allt mer frustrerad förbundskapten, Sam Hallam.

Sam Hallam omringad av journalister efter matchen där Tre Kronor tog fjärde segern, men ändå uppstod viss irritation.

Nya uppgifter från Toronto gjorde gällande att William Nylander valde att tacka nej till VM-spel för att inte peta sin bror Alexander Nylander.

-Jag kan inte kommentera vad ni har läst från Toronto, kommenterade en något irriterad Sam Hallam.

Nya uppgifter frånToronto

Den trovärdige hockeyreportern Chris Johnston, som bevakar Toronto Maple Leafs för Toronto Star och TSN, skrev på versionen att Nylander den äldre tog hänsyn till Nylander den yngre.

Spekulationerna tog ytterligare fart närc detv framkom att den nya landslagsledningen antagit en ny policy - att inte kommentera spelare som inte redan är i VM-truppen.

Det är 180 graders vändning från hur tidigare landslagsledningar valt att göra. De har på raka frågor svarat vilka NHL-spelare de är intresserade av och meddelat när de fått besked från spelarna. -för att undvika spekulationer.

Angående William Först en vecka efter att William Nylander åkt ur Stanley Cup-slutspelet kom beskedet att han inte skulle komma. Och när Hallam levererade beskedet på lördagsmorgonen nämndes inte William Nylander vid namn... 

Hallam betonade att de spelare som är närvarande fortsätter turneringen ut.

Inte nog med det - efter Frankrikematchen hamnade Hallam i en hetlevrad diskussion med media kring de knapphändiga uppgifterna i SVT:s sändning.

När han kom till mixade zonen, där journalister och spelare och ledare möts, ville han ännu en gång förklara sin inställning.

- Det är en yrkesmässig relation och jag kan inte gå ut och prata vad jag pratar med olika spelare om. För mig är det att bygga relationen med spelarna, precis som vi har saker vi diskuterar internt i laget här. Jag förstår att det öppnar för spekulationer, säger han.

Inte blev affären mindre av att Alexander Nylander gjorde sig oanträffbar för media efter Frankrikematchen. 

Hallams korta kommentar

Uppgifterna från Toronto att William inte ville åka till VM och peta sin bror ur laget sa Hallam:

Jag kan inte kommentera vad ni har läst från Toronto. William är William och Alex är Alex, två olika spelare.  

Vad som också kan ha bidragit är att säger upp kontraktet med  sin general manager, Kyle Dubas, efter slutspelet.

- Nu gäller full gas, säger Hallam, samtidigt trygg i det faktum att Tre Kronor har startat turneringen väldigt bra via fyra raka segrar.

Det är verkligheten. Så som vi har spelat och som laget ser ut just nu är vi absolut kapabla till att gå hela vägen och vinna. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UK satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Nu har man minskat sina energikostnader betydligt genom den kombinerade satsning på ny belysning, solceller och elbilsladdning.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden

Plötsligt har han fått en skandal i knäet.

- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Ett år återstår till fotbollsfesten 2024, Europamästerskapet. Premiären sker på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike och sedan väntar ytterligare 50 TV-matcher!.Om nu Fifas ordförande, Gianni Infantino,ger sig. Redan nu har han startat ett TV-krig startat. Infantino mot fyra europeiska ministrar. 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.