Nytt offer i padel, miljoner saknas

Padelsporten är äventyrlig och osäker eftersom spelarnas intresse varierar. För bara några månader betraktades PDL Group  som landets största padelföretag med en tämligen ljus framtid.nu måste runt 50 miljoner in omedelbart i företaget för att rädda dess existens, upger sajten Breakit.

Ursprungliga Padel United grundades 2018 av bröderna Markus och Rikard Hellqvist. De startade med egentligen två tomma händer och en grund bestående av ett stort intresse för sporten. Men snart tog det fart, rejäl fart., Uppköp av andra padelföretag  och investeringar i nya hallar blev signifikativt och expansionen skedde i allra högsta tempo. 

Accelerationen blev ännu värre när finans- och fondbolaget Coeli anslöt. Nu var det miljoner som gick åt på löpande band och Padel United skulle ut i världen. Företaget förfogade över 850 padelbanor när allt var som bäst. och målet var attt bli störst i Europa.

Då hade också PR-företaget Håkansson United gått in 2020 i bolaget liksom artisten Måns Zelmerlöw och partnern, förra tennisesset Jonas Björkman och deras kollegor Jonas Andersson och Henrik Söderberg.

Deras PDL och Padel United gick ihop och PDL Group uppstod 2022 fördelat på flera bolag i en koncern.

Men det kostar att bygga och i andra änden var inte intäkterna inte  i takt med föhoppningarna.

Uppförsbacken blev bara allt längre och redan i höstas gick larmet.  Då räddades bolaget via en emission, där danska Capital Four som gav ett lån till PDL Group. 

Men nu lyser röda lampan igen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UK satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Nu har man minskat sina energikostnader betydligt genom den kombinerade satsning på ny belysning, solceller och elbilsladdning.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden

Plötsligt har han fått en skandal i knäet.

- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Ett år återstår till fotbollsfesten 2024, Europamästerskapet. Premiären sker på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike och sedan väntar ytterligare 50 TV-matcher!.Om nu Fifas ordförande, Gianni Infantino,ger sig. Redan nu har han startat ett TV-krig startat. Infantino mot fyra europeiska ministrar. 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.