Årets show slog alla rekord

Alltid lika spektakulärt och minnesvärt!. Måndagskvällen invigning av Gothia Cup på Ullevi samlade inte mindre än 51 000 åskådare som njöt av skådespelet med inmarsch av en majoritet av de 1 000 lagen ,musikshowen och det efterföljande fyrverkeriet över Göteborgmer. Världens största fotbollsturnering för ungdomar invigdes med pompa och ståt lyckliga och entusiastiska barn, ungdomar och ledare.

– Det var en fantastisk och minnesvärd invigning, säger Gothia Cups evenemangschef Anders Albertsson.

Förra årets invigning bevittnades av 42 126 ungdomar på Ullevi och var den första sedan 2019. I år var det betydligt fler åskådare på plats på invigningen. . Och stämningen var minst lika elektrisk som förra året. Det syntes omgående att deltagarna var laddade. Ett antal lag fickspela sina första matcher under måndagen och  sedan fick de toppa upplevelserna med att få jubla och vara en del av invigningsshowen  tillsammans med sina lagkamrater. Det märktes att ungdomarna hade längtat efter att få uppleva invigningen på denna magiska arena.

Invigningen lyfte fram den gemenskap och glädje som genomsyrar hela Gothia Cup. Publiken bjöds på härliga nummer av olika slag. Showen innehöll såväl fyrverkerier som dans- och musiknummer av hög klass. Alla 70 länder presenterades en efter en i vanlig ordning. Jublet visste inga gränser när Sverige, som har 1 000 lag med i turneringen, presenterades till tonerna av göteborgaren Håkan Hellströms hitlåt ”Din tid kommer”, men samtliga länder fick motta stort jubel. Som en extra krydda spelades den svenska nationalsången på elgitarr. Det var en spektakulär show som kommer bli ett minne för livet för besökarna på Ullevi.

– Härmed är Gothia Cup 2023 officiellt invigt! Gothia Cups evenemangschef Anders Albertsson var mycket nöjd med utfallet av årets invigning.

– Det var fantastiskt och minnesvärt med en betoning på glädje, och gemenskap, allt med en värme och härlig energi, precis det som Gothia Cup handlar om. Jag hoppas att alla spelare och ledare går hem med ett leende på läpparna efter denna magiska kväll, framhöll Anders Albertsson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Örebro Hockey Koncern, med SHL-laget Örebro HK, redovisar ett ekonomiskt plus på tre miljoner kronor för säsongen 2023-2024.  Nettoomsättning uppgick till 153,5 miljoner, nytt rekord, att jämföras med säsongen 2022-2023, 143 miljoner kronor.

Säsongen var, milt uttryckt, jobbig för föreningen. I play off föll laget mot Luleå i åttondelsfinal, 1-2 i matcher, men det var inte på isen som laget skapade rubriker. 

Huvudtränaren Johan Hedberg, ny för säsongen, sparkades tidigt och sportchefen Niklas Eriksson klev ned i båset. Vd. Mikael Johansson föll i onåd hos styrelsen och skickades brutalt iväg efter sju års arbete.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

En golfhelg framförTV:n är högaktuell och angelägen för åtskilliga svenskar. 
I synnerhet när Tige r Woods är tillbaka och tre svenskar också står beredda. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.