Årets show slog alla rekord

Alltid lika spektakulärt och minnesvärt!. Måndagskvällen invigning av Gothia Cup på Ullevi samlade inte mindre än 51 000 åskådare som njöt av skådespelet med inmarsch av en majoritet av de 1 000 lagen ,musikshowen och det efterföljande fyrverkeriet över Göteborgmer. Världens största fotbollsturnering för ungdomar invigdes med pompa och ståt lyckliga och entusiastiska barn, ungdomar och ledare.

– Det var en fantastisk och minnesvärd invigning, säger Gothia Cups evenemangschef Anders Albertsson.

Förra årets invigning bevittnades av 42 126 ungdomar på Ullevi och var den första sedan 2019. I år var det betydligt fler åskådare på plats på invigningen. . Och stämningen var minst lika elektrisk som förra året. Det syntes omgående att deltagarna var laddade. Ett antal lag fickspela sina första matcher under måndagen och  sedan fick de toppa upplevelserna med att få jubla och vara en del av invigningsshowen  tillsammans med sina lagkamrater. Det märktes att ungdomarna hade längtat efter att få uppleva invigningen på denna magiska arena.

Invigningen lyfte fram den gemenskap och glädje som genomsyrar hela Gothia Cup. Publiken bjöds på härliga nummer av olika slag. Showen innehöll såväl fyrverkerier som dans- och musiknummer av hög klass. Alla 70 länder presenterades en efter en i vanlig ordning. Jublet visste inga gränser när Sverige, som har 1 000 lag med i turneringen, presenterades till tonerna av göteborgaren Håkan Hellströms hitlåt ”Din tid kommer”, men samtliga länder fick motta stort jubel. Som en extra krydda spelades den svenska nationalsången på elgitarr. Det var en spektakulär show som kommer bli ett minne för livet för besökarna på Ullevi.

– Härmed är Gothia Cup 2023 officiellt invigt! Gothia Cups evenemangschef Anders Albertsson var mycket nöjd med utfallet av årets invigning.

– Det var fantastiskt och minnesvärt med en betoning på glädje, och gemenskap, allt med en värme och härlig energi, precis det som Gothia Cup handlar om. Jag hoppas att alla spelare och ledare går hem med ett leende på läpparna efter denna magiska kväll, framhöll Anders Albertsson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Riksidrottsstyrelsen inför ett övergångsstöd till de medlemsförbund som enligt det preliminära förslaget blev utan elitidrottsstöd 2024-25. Det är ett resultat av dialoger med medlemsförbund efter att kritik framförts mot det preliminära elitidrottsstödet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen