Hur och kan vi begränsa intresset i Gothia Cup?

.Intresset för Gothia Cup är större än någonsin.  När anmälan öppnades den 13 september tog det 30 sekunder tills kategorin för lokala lag var fulltecknad. Några minuter senare hade ytterligare 400 lokala lag anmält sig. Lag som nu står på väntelista. 

Vinnare eller förlorare. Det har mindre betydelse. huvudsaken är att delta i Gothia Cup.

Göteborg och Event., Ja det är väl känt att det är där det händer. Efter sommarens gigantiska fotbollsturnering med rekord försåväl publik- som deltagare är intresset för turneringen i juli 2024 större än någonsin. 

”Vi har begränsningar i de olika anmälningsklasserna för att kunna skapa en så internationell turnering som möjligt”, förklarar turneringsledaren Niclas Freiholtz. ”Lag från Göteborg vill inte möta andra lag från samma stad och exempelvis tyska, amerikanska eller norska lag vill inte möta lag från sina länder. Samtidigt har vi i grunden en önskan att alla som vill ska kunna delta, men vi märker att det blir allt svårare”. 

Även anmälningarna från utlandet slog rekord. Under första dagen anmälde sig hela 250 lag från 10 olika länder.

Gothia Cup planerar för en turnering 2024 på ungefär samma nivå som i år. Detta betyder drygt 1800 lag från närmare 80 nationer.

”Ser vi till intresset under den första anmälningsdagen, så är Gothia Cup pupulärare än någonsin. Nu kavlar vi upp ärmarna på nytt för att stå redo att möta världen i Göteborg nästa sommar.”, avslutar Niclas Freiholtz.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.