Unikt, Stockholms Stadion blir skidskytte-arena

Vintern är här och därmed återkommer favoriterna i tv – de populära skidåkarna och skidskyttekidåkarna är många.  Just de sistnämnda får anhängarna möjlighet att se på närmare håll.  Stadionklubbarna och Svenskt Skidskytte går samman och arrangerar en tävling på Stockholms stadion måndagen den 26 februari med de svenska stjärnorna i kamp med övriga ia världseliten.

Stockholms stadion har varit platsen för allehanda arrangemang, friidrott i synnerhet. nu blir det premiär för ett nytt inslag - skidskytte. Intresset är stort. 1 000 biljetter är redan sålda. Foo: Jan Åkerblom.

 Biljettförsäljningen fick en kanonstart, 1 000 biljetter såldes under det första dygnet vilket betyder att två sektioner på upploppsrakan redan är slut.

  - Fantastiskt roligt att höra! Vi har haft en målbild under många år att få till ett evenemang i någon av storstäderna säger Sofia Domeij, ordförande för Svenska Skidskytte-förbundet. 

- Att vi får möjligheten att visa upp vår sport i huvudstaden på anrika Stockholms stadion är stort. Vi ser fram emot att bjuda på spänning och rafflande dueller, 

-Sådant här gensvar hade vi aldrig kunnat drömma om, säger Jan Kowalski, evene-mangsansvarig på Stadion.

Det betyder PR och intäkter för båda parter och gör detta event till en succé. 

För första gången kommer skidskyttet till Stadion. En unik händelse där stadion omvandlas till en arena för en av de mest mest populära vinteridrotterna.

Måndag den 26 februari inleder sportlovsveckan i Stockholm och det är på stadion mitt i Stockholm ett unikt tillfälle ges där det kommer att tävlas i skidskytte på nära håll.

Och inte nog med det. Dagen efter tävlingen öppnas stadion upp för allmänheten och sportlovslediga barn, ungdomar och vuxna som fram till torsdagen kan prova på skidskytte och en hel del andra vintersporter. 

- För Svenskt Skidskytte är detta en möjlighet att visa upp den fantastiska dramaturgin, spänningen och nerven som kännetecknar skidskyttets värld, säger Skidskytteförbundets Generalsekreterare Rikard Grip. 

- Det är en dröm och vision som nu blir verklighet, att få komma ännu närmare publiken och dela den magiska upplevelsen av skidskytte med tusentals entusiastiska och engagerade åskådare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Riksidrottsstyrelsen inför ett övergångsstöd till de medlemsförbund som enligt det preliminära förslaget blev utan elitidrottsstöd 2024-25. Det är ett resultat av dialoger med medlemsförbund efter att kritik framförts mot det preliminära elitidrottsstödet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen