Unikt, Stockholms Stadion blir skidskytte-arena

Vintern är här och därmed återkommer favoriterna i tv – de populära skidåkarna och skidskyttekidåkarna är många.  Just de sistnämnda får anhängarna möjlighet att se på närmare håll.  Stadionklubbarna och Svenskt Skidskytte går samman och arrangerar en tävling på Stockholms stadion måndagen den 26 februari med de svenska stjärnorna i kamp med övriga ia världseliten.

Stockholms stadion har varit platsen för allehanda arrangemang, friidrott i synnerhet. nu blir det premiär för ett nytt inslag - skidskytte. Intresset är stort. 1 000 biljetter är redan sålda. Foo: Jan Åkerblom.

 Biljettförsäljningen fick en kanonstart, 1 000 biljetter såldes under det första dygnet vilket betyder att två sektioner på upploppsrakan redan är slut.

  - Fantastiskt roligt att höra! Vi har haft en målbild under många år att få till ett evenemang i någon av storstäderna säger Sofia Domeij, ordförande för Svenska Skidskytte-förbundet. 

- Att vi får möjligheten att visa upp vår sport i huvudstaden på anrika Stockholms stadion är stort. Vi ser fram emot att bjuda på spänning och rafflande dueller, 

-Sådant här gensvar hade vi aldrig kunnat drömma om, säger Jan Kowalski, evene-mangsansvarig på Stadion.

Det betyder PR och intäkter för båda parter och gör detta event till en succé. 

För första gången kommer skidskyttet till Stadion. En unik händelse där stadion omvandlas till en arena för en av de mest mest populära vinteridrotterna.

Måndag den 26 februari inleder sportlovsveckan i Stockholm och det är på stadion mitt i Stockholm ett unikt tillfälle ges där det kommer att tävlas i skidskytte på nära håll.

Och inte nog med det. Dagen efter tävlingen öppnas stadion upp för allmänheten och sportlovslediga barn, ungdomar och vuxna som fram till torsdagen kan prova på skidskytte och en hel del andra vintersporter. 

- För Svenskt Skidskytte är detta en möjlighet att visa upp den fantastiska dramaturgin, spänningen och nerven som kännetecknar skidskyttets värld, säger Skidskytteförbundets Generalsekreterare Rikard Grip. 

- Det är en dröm och vision som nu blir verklighet, att få komma ännu närmare publiken och dela den magiska upplevelsen av skidskytte med tusentals entusiastiska och engagerade åskådare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Svenska  Fransesco Zet hörde till favoriterna i Elitloppet och hade en efterlängtad revansch och de fem segermiljonerna  i sikte. Inledningen stärkte förväntningarna, kusken Örjan Kihlström styrde till till spets och tränaren Daniel Reden log, Men franska Horsy Dream stod för en våldsam speed och var särklassig. ” Det  var som ett jetplan kom, som Örjan Kihlström kommenterade avgörandet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.