Simsporten samlade alla grenar till fest

Svensk simidrott har haft sin första alldeles egna gala. I lördags hade sporter med vattenkontakt sin generalsamling, med prisutdelning på Clarion Hotel i Stockholm. Ett stort antal personer kom festklädda.

Svensk simning samlade människor från olika grenar, alla med vattenkontakt, inom simsporten och en rad personer hyllades med pris under lördagskvällen.

Olympier som Lars Frölander och Therese Alshammar blandades med aktiva från olika grenar, som  simhopp, öppet vatten, parasimning, vattenpolo, och konstsim och dess aktiva och ledare.

Det här var den första Simidrottsgalan, men tanken är att den ska vara årligen återkommande

Svensk simidrott består av en rad grenar och nu fick de tillfälle att träffas. Så representanter för Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och, parasimning och Öppet Vatten umgicks under lördagskvällen.

Alla är organiserad i Svenska Simförbundet som har närmare 140 000 medlemmar drygt 300 föreningar.                   

Inte bara det, Simning är en livslång idrott med närmare 1 miljon svenskar som motionssimmar regelbundet, totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år. 

Och i konsekvensens namn, Svensk Simidrott har fyra gånger utsetts till Årets Idrottsförbund.

En rad priser delades ut:

Årets simmare – Sarah Sjöström

Årets parasimmare – Pernilla Lindberg

Årets konstsimmare – Sandra Freund

Årets simhoppare – Emilia Nilsson Garip

Årets polospelare – Louise Hazell

Årets masters – Anette Philipsson

Årets öppet vattensimmare – Victor Johansson

Årets stjärnskott – Olivia Klint Ipsa, simning

Årets tränare – Pär Berg, simhopp

Årets simidrottsklubb – Simklubben Neptun

Årets prestation – Sarah Sjöström, simning

Årets eldsjäl – Bengt Lidh, Järfälla vattenpolo

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.