Byborna i Gällö byggde SM-banan

På tre år har ett gäng entusiaster  i Gällö, söder om Östersund, byggt och etablerat skicrossbanan i Mickelbacken med ideella kraft. Nu belönas klubben – här ska SM i skicross genomföras och byns 730 invånare är entusiastiska. 
Klubbens ordförande Kalle Persson menar att största behållningen är att människor känner delaktighet och uppleverom världen kommer till Gällö. Han framhåller också att banandet inte hade blivit verklighet utan det engagemang som finns i byn..
Gällö SK har byggt sin skicrossbana med ideella krafter. Tre år efter invigningen ska de stå värd för sitt första stora mästerskap: SM i skicross. Foto: Ski Team Sweden Skicross

 

I mars 2022 invigdes den nya skicrossbanan i Mickelbacken som blivit möjlig tack vare ideella krafter och ett nära samarbete med Svenska Skidförbundet och RF-SISU.
6-7 april står nu Gällö och  Mickelbacken i Gälllö värd för Svenska mästerskapen i skicross.
– Vi började bygga skicrossbanan för tre år sedan för vi tyckte det verkade kul så att få förtroende att göra det här nu är fantastiskt för oss. Vi har gått från vision till verklighet på tre år. Vi gör ju det här på vår fritid och backen drivs helt ideellt, säger Kalle Persson, ordförande i Gällö SK.
Skicross-SM kommer att locka folk från hela Sverige, i alla åldrar, till byn Gällö som ligger inte fullt en timme söder om Östersund och har runt 730 invånare. Persson menar att det är det som är grejen med att arrangera SM: Att världen kommer till Gällö. Han säger också att det inte hade blivit verklighet utan det engagemang som finns i byn men vill också lyfta vikten av att man är flera aktörer som samarbetar.
– Dels blir det en bekräftelse på det arbete som vi lagt ner och så tycker jag det blir en bekräftelse på vårt samarbete med Skidförbundet, RF-SISU och Bräcke kommun. Vilken kraft det är när det samarbetet funkar. Vi har ju fått stöd och hjälp, det är jätteviktigt att lyfta - vi har varit flera organisationer som hjälps åt i det här.
Det var Svenska Skidförbundets rikstränare John Lindh som ställde frågan om Gällö SK var manade att anordna mästerskapet.
– De har gjort ett gediget arbete under de senaste åren med att utveckla banan och är en väldigt engagerad klubb som jobbar ideellt med detta. De har inte någon direkt erfarenhet av stora tävlingar men jag är helt trygg med att de kommer ta sig an SM på bästa sätt, säger John Lindh.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.