Rekordintresse inför Båstadtennisen

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Generalen själv, Christer Hult, är på väg till Mellan-östern då han numera ingår  i ATP-organisationen. Tävlingsansvarige Magnus Norman och fyra  heltidsanställda på kansliet har ansvaret för vardagen så länge.

När det gäller intresset från spelarna hade vi en artikel i förra veckan.
Nu framkommer nyheter runt ett nästan fanatiskt intresse. 

Åtskilliga vill vara där

Till en början, Nordea open är samlingsnamnet för både damernas turnering och herrarnas upplaga och innebär drygt två mycket späckade veckor vid Laholmsbukten..
Christer hult berättar:

-   Ifjol hade vi totalt över 75 000 åskådare och då lockade tjejerna 26 000! Vi tar ingen entré under tjejernas turnering. Vi vinner mycket på att skapa ett intresse och marknadsföra svensk tjejtennis och dessutom få möjlighet att marknadsföra herrveckan som spelas veckan efter.

Herrarnas turnering, benämnd Nordea Open omges av en sällan skådad publikrusch. 

-Ja, det får man lov att säga, nickar Hult.  Vi slog rekord i fjol och jag säger inte för mycket om jag påstår att det blir ännu flera i år.
- Nordea är titelsponsor, sedan följer ett antal huvudpartners och i nästa steg många officiella partners. 
-Totalt rör det sig om ett 30-tal sponsorer.
Visa är senaste tillskottet och går in som huvudsponsor
Alla företag har skilda rättigheter när det gäller exponering, biljetter och event. Många bor exklusivt på Hotell Skansen, en stoppboll från centercourten.Visa är senaste tillskottet i partnerfamiljen och går in som huvudsponsor. Även Porsche som tillhör denna kategori har precis skrivit under ett nytt treårsvatal
Nordeas engagemang är imponerande och visar hur ett sponsorengemang ska utnyttjas fullt ut.
- De bjöd in gäster från hela landet och hade totalt 5 500 personer som fick uppleva  tennis i världsklass men också delta på olika event, middagar och seminarier. 

Så  ska det gå till

Nordeas engagemang är  tankeväckande och visar hur ett sponsorengemang ska utnyttjas fullt ut.
- De bjöd in människor från hela landet och totalt kom 5 500 personer som fick uppleva. mycket under dagarna. Titta på tennis, förstås, men också delta på olika event, middagar  och seminarier och jag träffade många mycket nöjda gäster.
 Det känns bra, vi erbjuder en strålande mötesplats.
Christer Hult ser fram emot nya succéveckor.
Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.