En eldsjäl som gjorde det omvända

Som en av landets främsta basketspelare genom tiderna är 42-årige Martin Ringström van vid att bli hyllad. Frågan är dock om inte statyetten han fick ta emot på Cirkus i Stockholm av Hans Sahlin, vd på Folkspel, och landslagsmålvakten Zećira Mušović är en av de priser som uppskattas mest.
– Tack alla eldsjälar som finns därute. Det är så många som betytt så mycket för mig.
 Sa Martin efter att ha blivit Årets Eldsjäl 2023/2024.
Eldsjälsgalan - drygt tre timmars fest med glitter och glamour, men framför allt är det en oerhört viktig afton med fokus på eldsjälar.

 

Martin tilldelas utmärkelsen för sitt engagemang för barn– och unga i Kortedala, en stadsdel i Göteborg med mångkulturellt område och med socioekonomiska utmaningar.  

Återvände - för att bidra

Då många före detta aktiva stjärnor väljer att fortsätta i strålkastarljuset har Martin valt att återvända till sina rötter och där bedriva en uppskattad fritidsverksamhet som inspirerar till den sunda och goda vägen i livet.
Utöver äran får Martin Ringström som finalist ett personligt stipendium på 10 000 kronor, ytterligare 15 000 kronor i personligt stipendium för vinsten i sin kategori samt 50 000 kronor till ett specifikt projekt. 
Årets varmaste och viktigaste gala. Årets Eldsjäls Galakväll för Eldsjälarpå Cirkus i Stockholmen blev unik kväll där några av landets mest inspirerande eldsjälar och ideella krafter hyllas. 
I år blev det extra pådrag, inte bara de 200 personerna på plats fick hylla kvällens huvudpersoner utan festlighterna återgavs också i en direktsändning i TV4 Play och Kanal 7 med Clara Henry och Michel Tornéus var ciceroner under kvällen.

Insatser värda 20 miljarder

Kvällens viktigaste påpekande - det finns uppemot 800 000 ideella ledare och eldsjälar i vårt land. Skulle de avlönas beräknas arbetet årligen vara värt 20 miljarder kronor! Notera, 20 miljarder. 
Definitionen av de här människorna  – det är eldsjälar som oegennyttigt bidrar till trygghet, gemenskap och glädje. De är ovärderliga, men i synnerhet nu när tillvaron är overklig till vissa delar berikar de tillvaron för andra och är så oumbärliga. De förenar utan  något som helst ekonomiskt egetintresse och de tänker aldrig på sig själva. De tänker på alla andra, förmedlar drömmar, självkänsla och bemötande.
Några utvalda av dem fanns på plats då årets viktigaste gala, Årets Eldsjäls Galakväll genomfördes för 16:e gången. Samtidigt var aftonen en unison hyllning till alla ideella krafter som gör vårt föreningsliv möjligt.

Kändisar på läktaren!

I publiken fanns profiler som Jan Eliasson, Kennet Andersson och Jessica Almenäs. Från scen underhöll Molly Hammar och Peg Parnevik ackompanjerade av Simon Ljungman med band. 
Dessutom var alla anställda på Folkspel på plats vid årets viktigaste gala.
Utöver hyllningar i de olika kategorierna i Årets Eldsjäl, Hälsa, Ledare, Inkludering och Årets Idrottsförening, delades Årets Specialpris, ett samarbete mellan ideella Folkspel och Expressen, ut till Charlotte Kalla, som tog emot utmärkelsen av Petra Jacob, som utsågs tillÅrets Eldsjäl 2023.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.