Bandyförbundet byter ordförande

Ordförandeklubban byter innehavare - från en kvinna till en annan kvinna. Gisela Stockhaus, överlämnar befälet till Ingrid Hedin-Amrén i bandyförbundet.
 Under ledning av mötesordförande Christer Pallin genomfördes ett lugnt årsöteutan hinder eller komplikationer.
Gisela Stockhaus, t.h, överlämnar ordförandeklubban till Ingrid Hedin-Amrén. Foto: Martin Gustafsson

 

Ändå blev det ett ordförandeskifte och dessutom tre nyval i styrelsen. Många motioner var inlämnade, men även den processen med efterföljande diskussioner passerades tämligen snabbt. 
64-åriga Ingrid Hedin-Amrén, 64 med  ett förflutet som ordförande i Sandvikens AIK. Ett, antog uppdraget som ordförande  och såg fram emot uppdraget med tillförsikt, troras förbundets förssämrade ekonomi.
– Det känns omtumlande, men fantastiskt roligt, säger Hedin-Amrén efter mötet.
Utöver att ha varit engagerad i Sandvikens AIK och bott många år i Sandviken så har Hedin-Amrén även ett gediget cv inom såväl näringsliv som politiken.
– Jag är född och uppvuxen i Jämtland, så jag kommer först och främst alltid vara jämtlänning. Jag har också bott 20 år i Bollnäs, så jag har lite Bollnäsblod i mig. Nu har jag också bott 20 år i Sandviken, så hjärtat är väl lite svartvitt också, sa ingrid Hedin-Amrén och innan hon  ocksåkonstaterade att flera stora utmaningar väntar.
–  Men förutsättningarna är goda för att komma in och ta vid den tidigare styrelsens arbete.
– Det jag känner är att de faktiskt har lämnat lite av ett dukat bord åt oss. Jag har förstått att Svenska Bandyförbundet har utmaningar, men det är väldigt positivt med den positiva anda som har speglats här idag. Bandyn är på väg framåt och uppåt och det är också dit vi siktar.
Den nya SBF-ordföranden menar även att hennes största tillgång i den nya rollen kommer att vara förmågan att lyssna.
– Jag är duktig på att lyssna och se till att saker och ting blir verkställda. Det är en föreningsdriven verksamhet där det finns otroligt många personersom har kunskaper. Dessa måste vi lyssna på. Sedan ska det knytas ihop till en helhet och därifrån ska vi fatta beslut innan det är dags att verkställa.
– Det låter enkelt. Det kanske inte är så enkelt, men att lyssna är otroligt viktigt.
Vid sidan av ordförandevalet fick dessutom ledamoten John Andersson, Göteborg, förnyat förtroende och blev omvald på två nya år. Nya ledamöter är  Sofia Tilly, Lidköping, Jens Göthberg, Stockholm och Yvonne Oscarsson, Ljusdal som en följd av till följd av att Hans Elis Johansson, Stockholm, Annika Jansson, Stockholm, och Henrik Nilsson, Karlstad inte stod till förfogande för omval.
Svenska Bandyförbundets styrelse 2024/25:
Ingrid Hedin-Amrén, Sandviken, ordförande, nyval 1 år
Michael Hillström, Åsa,  ledamot, 1 år kvar på mandatet
John Johansson, Linköping,  ledamot, 1 år kvar på mandatet
Eleonore Persson, Söråker,  ledamot, 1 år kvar på mandatet
Johan Falk, Åsa,  ledamot, 1 år kvar på mandatet
John Andersson, Göteborg, omval 2 år
Sofia Tilly, Lidköping, nyval 2 år
Jens Göthberg, Stockholm, nyval 2 år
Yvonne Oscarsson, Ljusdal, nyval 2 år

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.