Bandyförbundet byter ordförande

Ordförandeklubban byter innehavare - från en kvinna till en annan kvinna. Gisela Stockhaus, överlämnar befälet till Ingrid Hedin-Amrén i bandyförbundet.
 Under ledning av mötesordförande Christer Pallin genomfördes ett lugnt årsöteutan hinder eller komplikationer.
Gisela Stockhaus, t.h, överlämnar ordförandeklubban till Ingrid Hedin-Amrén. Foto: Martin Gustafsson

 

Ändå blev det ett ordförandeskifte och dessutom tre nyval i styrelsen. Många motioner var inlämnade, men även den processen med efterföljande diskussioner passerades tämligen snabbt. 
64-åriga Ingrid Hedin-Amrén, 64 med  ett förflutet som ordförande i Sandvikens AIK. Ett, antog uppdraget som ordförande  och såg fram emot uppdraget med tillförsikt, troras förbundets förssämrade ekonomi.
– Det känns omtumlande, men fantastiskt roligt, säger Hedin-Amrén efter mötet.
Utöver att ha varit engagerad i Sandvikens AIK och bott många år i Sandviken så har Hedin-Amrén även ett gediget cv inom såväl näringsliv som politiken.
– Jag är född och uppvuxen i Jämtland, så jag kommer först och främst alltid vara jämtlänning. Jag har också bott 20 år i Bollnäs, så jag har lite Bollnäsblod i mig. Nu har jag också bott 20 år i Sandviken, så hjärtat är väl lite svartvitt också, sa ingrid Hedin-Amrén och innan hon  ocksåkonstaterade att flera stora utmaningar väntar.
–  Men förutsättningarna är goda för att komma in och ta vid den tidigare styrelsens arbete.
– Det jag känner är att de faktiskt har lämnat lite av ett dukat bord åt oss. Jag har förstått att Svenska Bandyförbundet har utmaningar, men det är väldigt positivt med den positiva anda som har speglats här idag. Bandyn är på väg framåt och uppåt och det är också dit vi siktar.
Den nya SBF-ordföranden menar även att hennes största tillgång i den nya rollen kommer att vara förmågan att lyssna.
– Jag är duktig på att lyssna och se till att saker och ting blir verkställda. Det är en föreningsdriven verksamhet där det finns otroligt många personersom har kunskaper. Dessa måste vi lyssna på. Sedan ska det knytas ihop till en helhet och därifrån ska vi fatta beslut innan det är dags att verkställa.
– Det låter enkelt. Det kanske inte är så enkelt, men att lyssna är otroligt viktigt.
Vid sidan av ordförandevalet fick dessutom ledamoten John Andersson, Göteborg, förnyat förtroende och blev omvald på två nya år. Nya ledamöter är  Sofia Tilly, Lidköping, Jens Göthberg, Stockholm och Yvonne Oscarsson, Ljusdal som en följd av till följd av att Hans Elis Johansson, Stockholm, Annika Jansson, Stockholm, och Henrik Nilsson, Karlstad inte stod till förfogande för omval.
Svenska Bandyförbundets styrelse 2024/25:
Ingrid Hedin-Amrén, Sandviken, ordförande, nyval 1 år
Michael Hillström, Åsa,  ledamot, 1 år kvar på mandatet
John Johansson, Linköping,  ledamot, 1 år kvar på mandatet
Eleonore Persson, Söråker,  ledamot, 1 år kvar på mandatet
Johan Falk, Åsa,  ledamot, 1 år kvar på mandatet
John Andersson, Göteborg, omval 2 år
Sofia Tilly, Lidköping, nyval 2 år
Jens Göthberg, Stockholm, nyval 2 år
Yvonne Oscarsson, Ljusdal, nyval 2 år

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det tidigare NHL-proffset och landslagsspelaren Henrik Zetterberg  blir investerare i Liveday – ett hightech- bolag som skapat enplattform för idrottsklubbar och arenabesökare.

- Bolaget har en spännande lösning och  jag vill vara en del av ett  nytänkande bolag, säger Henrik som numera bor utanför Helsingborg.

Skall Sverige och Danmark lyckas med det som Sverige, Danmark, Norge och Finland misslyckades med inför 2025, att få arrangera fotbolls-EM för damer? De hoppas fotbollsförbunden SvFF och DBU som vill arrangera det genom tiderna största EM för damer 2029 – något som satt fart på den danska debatten om att bygga fler stadion.

De blev kollegor och vänner. Sven-Göran Eriksson tränade Degerfors fotbollslag, Curt Einarsson tränade Boltics bandylag i skiftet mellan 70- och 80-tal. De var värmländska kollegor i början på ny karriär.

Vi hade mycket att diskutera eftersom vi hade likadana erfarenheter, minns Curt  och tänker framför allt på åren 1975-91

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det sker synnerligen lämpligt. Dagen innan invigningen av Paralympics i Paris kan Sveriges Paralympiska Kommitté visa upp ett  nytt vässat sponsorkontrakt medJYSK som huvudsponsor, Ja, i själva verket är det en fortsättning på en enighet från 2006,  sedan växte och i dag gäller  flera parasportförbund runt om i Europa.
Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasport Sverige har lyckats förlänga uppgörelsen med JYSK i ytterligare fyra år och 2006 och nu förstärks avtalet när företaget kliver upp som huvudsponsor. 

nya 100 000 kronor går till prenumeranten Sofia Thuvesson – och en likadan summa till Floby VK efter en ny dragning av JOYNA från ideella Folkspel.

– Allvarligt? Det är ju en fantastisk nyhet. En jätteviktig extra inkomst för oss, säger föreningens ordförande Denny Walthersson.

Framtidens marknad för medierättigheter – men hur kommer en ny verklighet att påverka svensk idrott?  Ämnet stod i fokus på advokat byrån MAQS seminarium om sport, event och underhållning.

 Stefan Backman, chefsjurist på Telia och styrelseordförande på TV 4, som ägs av Telia, har sin uppfattning klar. Piratkopierade tjänster, så kallad IPTV, finns i dag hos 28 procent av landets konsumenter av streaming-tjänster.

IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med  Information om att det bllir  en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren,  Linus Wahlqvis,  mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra  radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.