Höjdarstunder för golfälskarna

En golfhelg framförTV:n är högaktuell och angelägen för åtskilliga svenskar. 
I synnerhet när Tige rWoods är tillbaka och tre svenskar också står beredda. 
Duon som golfvärlden pratar om.Tiger Woods med sonen Charlie, 15 är. " han är min främste tränare, säger Tiger som ska spela, till många golfamatörers förjusning, US open.

 

US Open med storpublik, med Ludvig Åberg, Alexander Norén och Tim Widing i som utmanare till de främsta och mest spektakulära.Tiger återkommer igen och den här gången ha han laddat med sonen Charlie, 15, som swingcoach och det harftt stor uppmärksamhet.
– Jag litar på honom helt och hållet när det kommer till mitt spel och min sving. Han har sett den mer än någon annan i världen, och har sett mig slå fler golfbollar än någon annan, sa Tiger Woods häromdagen
– Han har sett mig slå fler golfbollar än någon annan, sa 48-åringen som ska spela US Open för 28:e gången.
Totalt har han spelat 92 majortävlingar och vunnit 15 av dem!

Vunnit 15 av 92 Majors

Skillnad det mot vår svenske kmeten, Ludvig Åberg, som  har spelat två majors 2024. The Masters på Augusta National i april slutade med en andraplats, medan han misslyckades med att klara cutten i PGA Championship för några veckor sedan.
Nu gäller torsdag till söndag, på Pinehurst No. 2 i North Carolina.
torsdag till söndag, 13-16 juni, och avgörs på Pinehurst No. 2 i North Carolina.
– Det kommer rulla snabbt på greenerna, det blir viktigt att försöka missa på rätt ställen. Det kommer nog bli en tuff utmaning, säger Ludvig Åberg efter testspel på banan.

Ludvig i bättre form

Han jagar revansch. Efter PGA Championship hade Ludvig Åberg två tävlingsfria veckor. Men förra veckan visade han god form med en femteplats i The Memorial i Ohio. 
Ldvig går ut å kl13.51 på torsdag och klockan 19.36 på fredag, i en  s k featured group tillsammans med Tony Finau och Dustin Johnson.
Vialay laddar med flera kommentatorer, Anders Sjöstrand, Johan Ryström, Per-Ulrik Johansson,Peter Hedblom  och nu tillkommer Caroline Hedwall

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.