Ett besked som basen ville slippa

Det såg ut att bli kanske tidernas  turnering i Båstad. Med Rafael Nadal, Casper Ruud, Andrej Rublev ochJannik Sinner. Mycket bättre kunde inte startfältet bli. Det såg så bra ut på förhand.Men på onsdagskvällen kom beskedet - Sinner drar sig ur, ”Det är inget lätt beslut”, skriver en utmattad världsetta på Instagram.

Världsstjärnorna kommer till Båstad, men inte världsettan Jannik Sinner som har tvingats lämna återbud, då han är sliten.

den 22-åriga italienaren har kört för hårt. Kroppen säger ifrån.

Jannik har haft sex  hektiska och utmattande månader så vi måste respektera att han rekommenderats vila av sin läkare och inte ska utsättas för någon ansträngning inom en snar framtid. Vi önskar Jannik ett snabbt tillfrisknande så att vi kan se honom vinna fler titlar snart, säger turneringschef Christer Hult i ett pressmeddelande.

Beskedert va en kalldusch. men efter förlusten i kvartsfinalen i Wimbledon i tisdags pratade Jannik Sinner om han hade känt sig svag under turneringen..

Ocvh under onsdagskvällen Tg han beslutet att ge kroppen en chans till återhämtning.

– Jag pratade med Jannik och teamet i dag på eftermiddagen. Nyheten är förstås tråkig för honom och för alla tennisfans, berättar Christer Hult. 

Anledningen är att han känner sig sliten efter den senaste tidens tävlande och behöver vila.

Jannik Sinner menar själv:

– Jag är ledsen över att behöva dra mig ur Båstad nästa vecka på grund av trötthet. Det är aldrig ett lätt beslut eftersom jag skulle älska att spela, men efter råden från mitt team och läkare har de gett migrådet att det är bäst att ta lite tid att vila och återhämta sig. Jag hoppas att jag spelar Båstad i framtiden. Jag har hört att det är en fantastisk turnering, skriver Jannik Sinner på Instagram.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Bajsbakterierna i Paris kunde inte stoppa en OS-gren

Det blev faktiskt en triathlon-tävling i Seine.

 Miljarder har satsats för att rena floden  - till synes utan resultat menade många.Länge var det ovisst om tävlingarna kunde genomföras

Efter mycket tvekan kom ändå klartecknet på onsdagsmorgonen för dubbla triatlonlopp damerna i dag. Under tidig morgonen kom beskedet att vattenkvaliteten var tillräckligt bra för att simma i.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Max driver tittarrekord för Discoverys OS bevakning - närmare 1 miljard visningar efter dag två

Inför de olympiska spelen i Paris 2024 lanserade Warner Bros. Discovery flera nya funktioner på streamingtjänsten Max och redan under öppningshelgen hade antalet unika tittare överträffat de mest optimistiska förväntningarna.

För ungefär ett år sedan gjorde Malmö FF en kanonaffär. Hugo Larsson värvades av Eintracht Frankfurt och MFF fick in 100 miljoner kronor i övergångssumma. Det var inte bara ett historiskt högt belopp i MFF utan också rekord i Allsvenskan.