Storstjärnor kommer till Ullevi

Alla fotbollsälskare vänder uppmärksamheten mot Göteborg under de kommande veckorna. Först för att ha koll på vad som händer i Gothia Cup, varifrån det är mer TV-bilder än någonsin, och inte nog med det.

Nu kommer nyheter  att Häcken är lokal arrangör av en stormatch i på Ullevi. Den 11 augusti springer superstjärnorna i Atletico Madrid och Juventus, många av dem troligen nyblivna Eueopamästare ut på planen i Göteborg. 

Antoine Griezmann är en av många stjärnor som kommer att vara på Ullevi den 11. Foto: Ahn Young-joon, AP Photo

För de två europeiska storklubbarna är det den sista och viktigaste försäsongsmatchen. De kommer till Göteborg genom ett samarbete mellan arrangören Scandsports och BK Häcken som lokal arrangör. 

– Det är såklart affärsmässigt positivt för oss men också roligt att hjälpa till att lyfta den internationella fotbollen, säger Anders Albertsson, evenemangschef på BK Häcken. 

Båda klubbarna har gett ett löfte om att ställa upp med sina starkaste elvor. Det betyder att Antoine Griezmann, Dusan Vlahovic och 21 andra stjärnor från både  fotbolls-EM och Copa America kommer till Ullevi Arena.

- Både Atletico Madrid och Juventus ser fram emot att besöka Göteborg och lovar att ge fansen en oförglömlig upplevelse, säger arrangören Scandsports.

Det låter så i PR-kretsar..., men bra fotboll finns det möjligheter för.

Arrangemanget har blivit möjligt tack vare ett samarbe mellan Häcken, Got Event och Scandsports.

Supermarcherna var under flera år en tradition under eller efter Gothia Cup då internationella toppklubbar som bl a MachesterUnited ochBarcelona kom till  västkusten. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.