Satsningar som gick hem

Det blev en succéstart direkt för ZTV. Ungdomskanalen lanserade Champions League och hade två trumfkort i Henrik Larssons återkomst i Celtic som en Barcelonaspelare och dagen därpå ytterligare en hemvändare, Zlatan Ibrahimovic i Juventuströja mot sitt gamla Ajax.
366 000 såg Celtic-Barcelona som allra mest. I genomsnitt av 214 000 tittare.
- Det överträffar alla våra förväntningar. Vi har haft otrolig tur med två så starka macther i samband med att vi börjar sända matcherna på ZTV, säger säger kanalchefen Calle Jansson i en kommentar.


TeliaSonera blir huvudsponsor till friidrotts-EM 2006 i Göteborg.
- Evenemanget kommer att engagera många människor nationellt och internationellt. Det ligger helt i linje med vår ambition att engagera oss i evenemang som har ett brett folkligt intresse, säger Marie Ehrling, VD för TeliaSonera Sverige i ett pressmeddelande.
Avtalet innebär att TeliaSonera också ska leverera kommunikationstjänster under evenemanget.
TeliaSonera gör en stor satsning på friidrott. Sedan tidigare är det klart att föetaget är sponsor och leverantör vid VM 2005 i Helsingfors


Maskinuthyrningsföretaget Ramirents blir en partner till Elitserien. Svenska Hockeyligan och Ramirent är överens om ett avtal över vintern.
Ramirents vill skapa kännedom för sitt nya företagsnamn som hara tillkommit efter en sammanslagning mellan Altima och Stavdal
Ramirent har Norden som sin marknad ser nu en möjlighet etablera varumärket.
- Vi har en mycket bra erfarenhet av att arbeta med sponsring som en viktig del i vår marknadsföring och den satsning vi gör tillsammans med Hockeyligan känns hel rätt, säger Mikael Öberg, vd för Ramirent i Sverige i en kommentar.
Övriga huvudsponsorer till Elitserien är Svenska Spel, mobiloperatören 3 och Aftonbladet.


Borås Arena är under uppförande och ska stå klart till säsongen 2005. Ersättaren till Ryavallen ska bli en unik fotbollsarena i Sverige.
I presentationen av satsningen hävdas att det ska bli Sveriges bästa evenemang och fotbollsarena med plats för cirka 15 000 åskådare.
Beställare är IF Elfsborgs dotterbolag Borås Arena AB och Borås kommun och arbetet utförs av EA, Skanska Prefab, Peab och Vägverkets Entreprenad.
Kostnaden uppskattas till drygt 25 miljoner kronor och då uppförs bl a en läktare med två fribärande balkar och en spännvidd om 110 meter. Allt för att pubilken ska se bättre.
Den åskådare som vill försäkra sig om en plats kan redan nu köpa en stol med namnskylt till ett pris av 995 kronor. Då blir det också en 250 kr i rabatt på säsongsbiljetten. Redan är 700 stolar sålda.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.