HV71 ställer upp för barnen i Afrika

HV71 engagerar sig för törstande i Afrika genom Erikshjälpen. Vid lördagens hemmamatch lanseras kampanjen Släck törsten i Afrika. För varje försåld Ramlösaflaska på arenan går två kronor till kampanjen. Det ger ett barn rent vatten i fem dagar.


– Vi är stolta över samarbetet med HV71. De har ett stort engagemang för utsattabarn och vi har samarbetat under flera år, säger Mats Franzén, marknadsansvarig på Erikshjälpen.
– Nu är de med och ger rent vatten till utsatta i Afrika. Extra spännande är att även Carlsbergs Bryggerier/Ramlösa stöder kampanjen.
Vattenkampanjen startas med HV71. Flera andra företag och privatpersoner är med och bidrar till kampanjen.
Det här räcker pengarna till:
• För 100 kr får tjugo personer regelbunden undervisning om hälsa och hygien i ett
år.
• För 150 kronor får en person rent vatten i ett år.
• För 1000 kronor får en hel familj med rent dricksvatten.
• För 2000 kronor förses en traditionell brunn med ett gjutet brunnskar. En åtgärd
som kan säkra tillgången till rent vatten för en hel by.
Läs mer på:
www.erikshjalpen.se
 

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.