Spelarnas egna åsikter om allsvenskan

Henrik Rydström är den sämsta förloraren och mest överskattade spelaren i Allsvenskan. Det tycker 48 allsvenska fotbollsspelare som också anser att Kenny Pavey spelar fulast och att Elfsborg står för den överlägset roligaste fotbollen.

Det visar Canal+ unika enkät där 48 spelare från 16 allsvenska lag har tyckt till om årets säsong.

I enkäten, som gjordes via telefonintervjuer under perioden 20 oktober-22 oktober 2009, har tre spelare i varje allsvensk klubb anonymt fått svara på nio frågor. Spelarna har inte fått svara sitt eget lag eller egna lagkompisar.

Ur enkäten:
• AIK eller IFK Göteborg? Nej, det är faktiskt Elfsborg som står för den bästa fotbollsunderhållningen. Inte mindre än 63 procent av spelarna röstade på Boråslaget. Därefter följer Malmö FF. Helsingborgs IF och IFK Göteborg delar på tredje platsen.
• Årets mest positiva överraskning är Daniel Larsson, Malmö FF. Och hans anfallskollega Wilton Figueiredo är den mest negativa överraskningen.
• Henrik Rydström, Kalmar FF, är den ende spelaren som toppar två listor: mest överskattade spelare och sämsta förlorare.
• Kenny Pavey, AIK, spelar fulast.
• Tre spelare delar på titeln som mest underskattade spelare i Allsvenskan: Michael Görlitz, Halmstad, Sebastian Eriksson, IFK Göteborg och Erik Friberg, Häcken.
• ”Dåligt konstgräs” och ”tråkigt organiserade”. Gefle är den klubb som spelarna ogillar mest.

Hockeyettans hårt kritiserade ordförande, Ronnie Glysing, ger upp och avgår som ordförande med omedelbar verkan. En majoritet av Hockeyettans klubbar, av totalt 40, har begärt att extra årsmöte ska hållas den 22 januari, nu på lördag, på ett hotell i Upplands Väsby.

Han  förekommer därmed årsmötet vars enda punkt på dagordningen är val av ny ordförande. Här har föreslagits Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel förlänger samarbetet till och med 2028

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel är tungviktarei idrotts-Sverige. Nu har de enats om ett nytt sponsoravtalet.Båda parter pratar om det största någonsin. Ett kontrakt som innebär en förlängning av samarbetet under de kommande sju åren. Det nya avtalet gäller till och med 2028 och innehåller ett utökat samarbete. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Kennerth Andersson står för idrottens representation vid fjärde upplagan av ”över Atlanten”, Disocverys tittarsucce. Thomas Wassberg, Anders Limpar, Henrik Larsson och Frida Hansdotter är föregångarna.

Med Kenneths entré blir det tredje spelaren från oförglömliga VM-succén 1994. Nu ska han, liksom Limpar och henrik, visa att han kan vara en duktig matros,

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.