Idrottens Affärers medarbetare gör framträdanden

Idrottensaffarer.se lockar till allt större intresse och besökarna tilltar i antal. Nu får medarbetarna vid Idrottens Affärer AB också uppmärksamhet på annat sätt. Via diverse uppdrag och framträdanden.

Thomas Ejderhov, vår chefredaktör, som tidigare har deltagit i olika tv- och radioprogram blev inbjuden till Radio Stockholm efter AIK Hockeys avancemang till elitserien. Frågan var den självklara, klarar AIK det här ekonomiskt?

- Försök att ta över Johanneshov!

- Om AIK kan förena kapitalstarka personer som redan står nära klubben kan de hitta ett stort antal av de miljoner som krävs. Likaså måste ett mycket framgångsrikt sponsorarbete genomföras på rekordkort tid. Sedan bör klubben undersöka möjligheterna, tillsammans med Djurgården, att kunna tjäna mer pengar vid matcherna på Johanneshov.

-I klartext, ta ett snabbt möte med Stockholms Stad och Globe Arena. Helst skulle klubbarna äga arenan, då kan de öka intäkterna betydligt.

Dan Persson, vår bloggare på Idrottens Affärer AB, tillfrågades om att göra en föreläsning vid ett frukostmöte hos Stockholms Visitors Board efter att ha skrivit en artikel som lockade många läsare.

103 personer från rättighetsinnehavare, sponsorer, idrottsförbund och föreningar, eventbyråer, konsulter, arenor, hotell, reklam- och mässbyggarbranschen fyllde lokalen till den sista platsen när Dan gav sin syn på upplevelsen vid arrangemang. Dan efterlyste mera omsorg om åskådaren och frågade:

- Idrotten ligger ljusår bakom

- Vilken blir första klubb att börja fundera på hur man regisserar publikens hjärnor och ger en perfekt totalupplevelse?

Efter ett teaterbesök var han lyrisk och gjorde jämförelsen:

- Föreställningen är fantastisk, man har inte bara regisserat en kanonupplevelse på scenen, man har också regisserat publikens hjärnor för att ge oss det ultimata. Här ligger idrotten ljusår bakom.

Med instämmande kommentarer och nickande bekräftade åhörarna att det finns mycket att förbättra på svenska arenor.

Hockeyettans hårt kritiserade ordförande, Ronnie Glysing, ger upp och avgår som ordförande med omedelbar verkan. En majoritet av Hockeyettans klubbar, av totalt 40, har begärt att extra årsmöte ska hållas den 22 januari, nu på lördag, på ett hotell i Upplands Väsby.

Han  förekommer därmed årsmötet vars enda punkt på dagordningen är val av ny ordförande. Här har föreslagits Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel förlänger samarbetet till och med 2028

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel är tungviktarei idrotts-Sverige. Nu har de enats om ett nytt sponsoravtalet.Båda parter pratar om det största någonsin. Ett kontrakt som innebär en förlängning av samarbetet under de kommande sju åren. Det nya avtalet gäller till och med 2028 och innehåller ett utökat samarbete. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Kennerth Andersson står för idrottens representation vid fjärde upplagan av ”över Atlanten”, Disocverys tittarsucce. Thomas Wassberg, Anders Limpar, Henrik Larsson och Frida Hansdotter är föregångarna.

Med Kenneths entré blir det tredje spelaren från oförglömliga VM-succén 1994. Nu ska han, liksom Limpar och henrik, visa att han kan vara en duktig matros,

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.