Näringslivstoppar i STCC styrelse

STCC AB förstärker styrelsen med tre näringslivstoppar. Erik Olsson, Postens förre vd, blir ny styrelseordförande. Tidigare har Kalle Eklöf, Stadium, och Marika Wassberg, Skärvik, sagt ja till motorsportens flaggskepp i Sverige.

STCC AB stärker upp sin styrelse inför en offensiv för att lyfta ett av Sveriges största och mest populära sportevenemang ytterligare. Inom loppet av två veckor har nya ledamöter presenterades.

Kalle Eklöf, vice vd och försäljningschef i Stadium AB, och Marika Wassberg Skärvik, Marika Wassberg Skärvik, vd för Hudson Nordic och mottagare av utmärkelsen "Årets chef" 2005, gjorde först entré.

Nu kommer också Erik Olsson. ”Han har precis det engagemang för STCC och motorsport och den framgångsrika erfarenheten i ledande strategiska befattningar som vi behöver för utveckla STCC för framtiden”, säger Rikard Pålsson, företagets ägare.

Klartecken även från Rydell

Rickard Rydell blir sista pusselbiten i STCC AB:s nya styrelse. Han leder VM-serien WTCC och går nu in i ett nytt dreamteam och blir nu ledamot i STCC AB:s nya styrelse.

- Det är väldigt spännande med STCC, man har bestämt sig för att satsa och då är det roligt att få vara med. STCC har ett gott renommé också utomlands med många duktiga förare i toppen. Det är starkt idag, men går säkert att göra ännu bättre, säger Rydell.

Erik Olsson har under de senaste 20 åren haft ledande positioner inom verksamheter som utvecklats framgångsrikt, mellan 2003-2008 som koncernchef och vd för Posten AB. Nu blir han styrelseordförande i STCC AB och ambitionerna är redan innan han tillträtt höga.

Sponsorn som blir styrelseledamot

- Jag har följt STCC på nära håll de senaste åren och vet vilket intresse som finns för motorsporten. Det finns stor utvecklingspotential i produkten STCC. En vision som ägaren har och som jag ser fram emot att driva vidare är att göra STCC större också utanför Sveriges gränser. Jag vet att många företag snuddat vid taken på att sponsra STCC men tyckt att det varit för geografiskt begränsande, säger Olsson.

Erik Olsson är uppväxt i Degerfors, några mil från Karlskoga Motorstadion där ett stort intresse för motorsport och racing föddes tidigt. ”Kanonloppet på Gelleråsen var årets stora höjdpunkt. Jag sprang där mycket som barn och samlade autografer och tog bilder så intresset för bilar och racing sitter djupt rotat hos mig”, säger han.

Olsson har också STCC på nära håll som sponsor. ”Inom Posten hade vi en ambition att ge personalen en upplevelse och ett mervärde. Förra året besökte nästan 8 000 medarbetare en deltävling och det var en upplevelse att se vad en investering i STCC betyder för det interna engagemanget i ett företag.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.