Näringslivstoppar i STCC styrelse

STCC AB förstärker styrelsen med tre näringslivstoppar. Erik Olsson, Postens förre vd, blir ny styrelseordförande. Tidigare har Kalle Eklöf, Stadium, och Marika Wassberg, Skärvik, sagt ja till motorsportens flaggskepp i Sverige.
Annons

STCC AB stärker upp sin styrelse inför en offensiv för att lyfta ett av Sveriges största och mest populära sportevenemang ytterligare. Inom loppet av två veckor har nya ledamöter presenterades.

Kalle Eklöf, vice vd och försäljningschef i Stadium AB, och Marika Wassberg Skärvik, Marika Wassberg Skärvik, vd för Hudson Nordic och mottagare av utmärkelsen "Årets chef" 2005, gjorde först entré.

Nu kommer också Erik Olsson. ”Han har precis det engagemang för STCC och motorsport och den framgångsrika erfarenheten i ledande strategiska befattningar som vi behöver för utveckla STCC för framtiden”, säger Rikard Pålsson, företagets ägare.

Klartecken även från Rydell

Rickard Rydell blir sista pusselbiten i STCC AB:s nya styrelse. Han leder VM-serien WTCC och går nu in i ett nytt dreamteam och blir nu ledamot i STCC AB:s nya styrelse.

- Det är väldigt spännande med STCC, man har bestämt sig för att satsa och då är det roligt att få vara med. STCC har ett gott renommé också utomlands med många duktiga förare i toppen. Det är starkt idag, men går säkert att göra ännu bättre, säger Rydell.

Erik Olsson har under de senaste 20 åren haft ledande positioner inom verksamheter som utvecklats framgångsrikt, mellan 2003-2008 som koncernchef och vd för Posten AB. Nu blir han styrelseordförande i STCC AB och ambitionerna är redan innan han tillträtt höga.

Sponsorn som blir styrelseledamot

- Jag har följt STCC på nära håll de senaste åren och vet vilket intresse som finns för motorsporten. Det finns stor utvecklingspotential i produkten STCC. En vision som ägaren har och som jag ser fram emot att driva vidare är att göra STCC större också utanför Sveriges gränser. Jag vet att många företag snuddat vid taken på att sponsra STCC men tyckt att det varit för geografiskt begränsande, säger Olsson.

Erik Olsson är uppväxt i Degerfors, några mil från Karlskoga Motorstadion där ett stort intresse för motorsport och racing föddes tidigt. ”Kanonloppet på Gelleråsen var årets stora höjdpunkt. Jag sprang där mycket som barn och samlade autografer och tog bilder så intresset för bilar och racing sitter djupt rotat hos mig”, säger han.

Olsson har också STCC på nära håll som sponsor. ”Inom Posten hade vi en ambition att ge personalen en upplevelse och ett mervärde. Förra året besökte nästan 8 000 medarbetare en deltävling och det var en upplevelse att se vad en investering i STCC betyder för det interna engagemanget i ett företag.

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Folkhälsomyndigheten ska den 20:e varannan månad rapportera om hur de ser på smittskyddsåtgärder i samhället till följd av Covid19. Nu kommer efterlängtade signaler från FHM. 

 Januarirapporteringen framhäver att arrangemang som hålls utomhus kan få lättnader när smittspridningen i samhället minskar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.