Johan Sjögren tennisens nye sportchef

Johan Sjögren blir ny sportchef inom Svenska Tennisförbundet. Han tillträder tjänsten den 1 oktober och ersätter Mikael Stripple som slutar den sista juni.

- Det är med stor glädje och respekt för uppgiften som jag har tackat ja till rollen som sportchef. Med all den expertis som finns i svensk tennis på såväl klubb-, region- och förbundsnivå är jag helt övertygad om att tennisförbundets vision - Att bli en ledande tennisnation i världen - inte bara förblir just en vision, säger Johan Sjögren i en kommentar.

46-åringen har en gedigen bakgrund inom tennis, både som spelare på hög internationell nivå, men kanske främst som landslagtränare i Sverige och utomlands. Han kommer närmast från Danmarks Tennisförbundet där han varit sportchef under de senaste sju åren.

Johan Sjögren har också en bakgrund som svensk juniorlandslagschef. Under 90-talet reste han med spelare som till exempel Niklas Kulti, Magnus Larsson, Thomas Enqvist, Thomas Johansson, Magnus Norman och Andreas Vinciguerra m.fl.

- Med tidigare erfarenheter och som ansvarig för organisationen bakom bl a världstian Caroline Wozniacki, hoppas jag kunna leda svensk elittennis in i en ny, spännande och framgångsrik fas, säger Sjögren.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Striden i Hockeyettan fortsätter, trots  Ishockeyförbundets uppmaning att avbryta bojkotten mot Boden och Karlskrona och vägran att spela matcher I de lagens arenor. 

På fredagen meddelade Piteå Hockey att fredagskvällens möte med Boden Hockey i Björknäshallen är inställd.  Olof Östblom, ordförande i förbundets tävlingsutskott är informerad och har lämnat över ärendet till tävlingsnämnden, ordförande Jonas Sandberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.