Sune Hellströmer måste byta jobb

Efter tio år som generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet lämnar Sune Hellströmer den uppgiften till årsskiftet, för att fram till och med 2012 arbeta med Swedbank Arena.

- Sune Hellströmer har gjort ett bra jobb som generalsekreterare och vi tackar honom för det. Men nu står fotbollen inför sitt absolut största projekt någonsin som en av fem parter i Arenabolaget som bygger Swedbank Arena, den nya nationalarenan som ska stå färdig till 2012, säger SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell.

- Det kräver ett mycket stort engagemang från fotbollens sida, och detta har vi bett Sune Hellströmer att arbeta med framöver. Han har varit med i hela grundarbetet och kommer att göra ett bra jobb för fotbollens bästa.

Sune Hellströmer blev generalsekreterare 1999 då hans företrädare Lars-Christer Olsson tog över samma uppdrag hos UEFA. Under perioden har svensk fotboll växt såväl sportsligt som organisatoriskt.

- Det har varit en rolig och spännande tid som GS. Nu blir min uppgift att arbeta så att fotbollsnyttan tas tillvara på den nya arenan, som är den största investeringen i SvFF:s historia. Vi måste se till att fotbollsintresset och fotbollskunskapen finns med i utvecklingen och att få internationella matcher till arenan, säger Sune Hellströmer.

Hellströmer fortsätter som generalsekreterare fram till årsskiftet, då en efterträdare ska finnas på plats.
- Vi arbetar redan med frågan, och vem det blir återkommer vi till så fort det är klart. Fotbollen har flera stora utmaningar och uppgifter att klara av framöver, säger Lars-Åke Lagrell.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.