Sune Hellströmer måste byta jobb

Efter tio år som generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet lämnar Sune Hellströmer den uppgiften till årsskiftet, för att fram till och med 2012 arbeta med Swedbank Arena.
Annons

- Sune Hellströmer har gjort ett bra jobb som generalsekreterare och vi tackar honom för det. Men nu står fotbollen inför sitt absolut största projekt någonsin som en av fem parter i Arenabolaget som bygger Swedbank Arena, den nya nationalarenan som ska stå färdig till 2012, säger SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell.

- Det kräver ett mycket stort engagemang från fotbollens sida, och detta har vi bett Sune Hellströmer att arbeta med framöver. Han har varit med i hela grundarbetet och kommer att göra ett bra jobb för fotbollens bästa.

Sune Hellströmer blev generalsekreterare 1999 då hans företrädare Lars-Christer Olsson tog över samma uppdrag hos UEFA. Under perioden har svensk fotboll växt såväl sportsligt som organisatoriskt.

- Det har varit en rolig och spännande tid som GS. Nu blir min uppgift att arbeta så att fotbollsnyttan tas tillvara på den nya arenan, som är den största investeringen i SvFF:s historia. Vi måste se till att fotbollsintresset och fotbollskunskapen finns med i utvecklingen och att få internationella matcher till arenan, säger Sune Hellströmer.

Hellströmer fortsätter som generalsekreterare fram till årsskiftet, då en efterträdare ska finnas på plats.
- Vi arbetar redan med frågan, och vem det blir återkommer vi till så fort det är klart. Fotbollen har flera stora utmaningar och uppgifter att klara av framöver, säger Lars-Åke Lagrell.

Kontinuitet och långsiktighet  stavas Växjö Lakers, hockeyns mästarlag för tredje gången sedan 2015.

Över hela det småländska bygget svävar Piteåbördige, 57-årig entreprenör, industrialist och förre ordföranden Anders Öhmans ande.

- Jag vill rekrytera personer som är bättre än mig själv, lär han sagt när han blev tillfrågad om koden till lyckade rekryteringar.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Det är en tre-årig överenskommelse med fokus å på bordtennisevenemang.

Inledningsvis är det ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli inför OS i Tokyo i sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Vi är så glada. De här pengarna gör verkligen stor skillnad för oss. Våra idrottare har inte samma förutsättningar till ekonomisk stöttning som aktiva inom övrig elitidrott, så det här stödet är väldigt välkommet och ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier  

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

En synnerligen ovanlig värvning - danska Odense värvar BK Häckens huvudtränare Andreas Alm. Han lämnar BK Häcken när EM-uppehållet inleds i början av juni.

Hans klybbyte sker lagom när spekulationerna om att han löpte risk att bli sparkad efter Häckens bedrövliga inledning på allsvenskan.