Ove Sellberg byter jobb

Ove Sellberg, förra golfproffset, byter jobb – på samma arbetsplats. Han lämnar jobbet som sportchef vid PGA:s nya anläggning i Bara utanför Malmö och blir verkställande direktör.

- En spännande och intressant utmaning, tycker Ove, enligt golf.se, och han ersätter Patrik Wester som tillträdde jobbet som vd i PGA:s bolag så sent som i fjol, men nu tvingas avgå av personliga skäl.

- Det är inget vi önskar, Patrik har gjort ett bra jobb. Nu hoppas jag kunna ersätta honom på bästa sätt, förklarar Ove som inte vet hur den nya organisationen formas. Möjligen får han dubbelt ansvar och behåller många av de gamla sysslorna.

Banan i Bara på mark som har hört till Torups slott finns idag en 18-hålsbana, men under 2010 tillkommer en 18-hålsslinga. Tidigare har det framkommit att PGA-anläggningen kan bli spelplats för Annika Sörenstams tävling, Scandinavian TPC, som tidigare har spelats på Bro-Bålsta och i Västerås.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.