Efter alla avtal, nu går Hasse Borg

Mannen som under några år var Zlatan Ibrahimovics extra-pappa. Mannen som också stod bakom avtalen som slutligen gav Malmö FF 115 miljoner kronor. Men nu slutar Hasse Borg sin tjänst som sportchef i MFF till årsskiftet.

- Efter 25 år i klubben, de sista 10 som sportchef, känns det som att det är läge för att trappa ned och ägna lite tid till familjen och gården, säger Hasse Borg.

MFF ska utvärdera organisationen och se hur Hasse Borgs arbetsuppgifter ska fördelas. Han själv fortsätter till dess att en ersättare är på plats.

- Hasse har en unik kompetens i Sverige. Ingen annan har hans erfarenhet och vi är mycket tacksamma för det han gjort och att han ställer upp och hjälper oss tills vi har löst hur vi ska ersätta honom. Sedan skall vi diskutera en eventuell fortsättning där vi gärna vill dra nytta av Hasses kunskaper och kontaktnät, säger MFF:s VD Pelle Svensson i ett pressmeddelande.

- Behöver klubben mina tjänster ställer jag upp, meddelar Hasse Borg.

Efter en framgångsrik spelarkarriär satt Hasse Borg i MFF:s styrelse i flera år. Han lämnade styrelseplatsen efter nedflyttningen 1999 när han fick jobbet som marknads- och sportchef med målet att ta MFF tillbaka till Allsvenskan. Hans arbete ledde inte bara till en comeback utan också ett guld 2004.

Att MFF idag har en god ekonomi och står som delägare i Swedbank Stadion, är hans förtjänst. Hasse Borgs förmåga att förhandla är omvittnad och har inneburit att MFF fått en mycket god ekonomi.

Hasse Borg var också den person som tog hand om Zlatan Ibrahimovic när han nalkades A-laget och sedan slog igenom. Borg engagerade sig fullt ut, långt utöver arbetstiden. Han låg också bakom upplägget i det kontrakt som har gett MFF runt 115 miljoner kronor från det att han tog steget till Ajax och till nya klubbyten.

Åsikterna, inte minst bland MFF:s fans, om Hasse Borg har varit många, men framför allt som förhandlare har han fått mycket beröm.

- MFF har Hasse att tacka för så mycket. Som spelare, styrelseledamot och inte minst som sportchef, betonar Bengt Madsen, MFF:s ordförande.

Fakta

Hasse Borgs förmåga att förhandla med gott resultat ärm omvittnad. Hans många och framgångsrika miljonaffärer har gjort MFF till en rik klubb.

Se här bara:(ca-siffror för MFF:s främsta spelarförsäljningar)

Zlatan Ibrahimovic 115 miljoner

Marcus Rosenberg 81

Ola Toivonen 44

Afonso Afonso 42

Junior 15 miljoner

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.