Hela landslagsledningen avgår

Maria Gretzer föredrar att säga upp sig som hästhoppningens förbundskapten. Landslagsledningen med Bo Kristoffersen och Ann-Catrin Carlsson lämnar samtidigt sina uppdrag. Deras syn på hur svensk hoppsport ska utvecklas skiljer sig mot ryttarnas åsikter och därför väljer trion att lämna sina uppdrag.

- Efter utomhussäsongen har det framkommit att delar av truppen vill ha förändringar av upplägget och i landslagsledningen, säger Maria Gretzer.

Nästa år väntar stora utmaningar för hoppningen med VM, OS-kval och fortsatt tävlande i Meydan FEI Nations Cup, hoppningens superliga.

- Hopplandslaget är inte större än att alla måste vilja samma sak och dra mot samma mål för att vi ska få ett bra resultat, säger Maria Gretzer.

- Med tanke på den uppladdning som krävs nästa år ser vi det som ohållbart att fortsätta vårt arbete med landslaget när en förtroendekris råder, fortsätter hon.

Maria Gretzer och övriga ledningen vill framhålla att de i sitt arbete haft bra stöd och samarbete med Svenska Ridsportförbundet och dess kansli och att det varit inspirerande att arbeta tillsammans med ryttarna och teamen omkring dem.

- Det är trist att förlora en förbundskapten som vi tycker har gjort att bra arbete, säger Tomas Torgersen, Svenska Ridsportförbundets sportchef som nu får börja rekryteringen av en ny förbundskapten.

- Vi kommer att ta hjälp av SOK för att göra en kravprofil och sedan kommer vi att annonsera efter en ersättare, säger Tomas Torgersen.

Maria Gretzer tillträdde som förbundskapten i oktober 2005. Under hennes fyra år på posten har Sverige deltagit i ett OS, där Rolf-Göran Bengtsson tog ett individuellt silver, ett VM, två EM och Maria Gretzers tid har hållit det svenska laget kvar i hoppningens superliga fyra säsonger i rad. Nu stannar hon, Bo Kristoffersen och Ann-Catrin Carlsson under rekryteringsprocessen till och med Göteborg Horse Show för att sedan lämna sina uppdrag.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.