Chefen sparkad vid Göransson Arena

I Sandviken finns bandy-Sveriges finaste hall. Men ingen chef. Maya Olsson har med omedelbar verkan avsatts som vd för Göransson Arena, framkom i ett pressmeddelande på måndagen. Styrelsen har inte längre förtroende för hennes ledarskap.
Annons

Det är Sandvikens kommun som på måndagsmorgonen i ett pressmeddelande meddelar beslutet där styrelsen också har bestämt fortsättningen.

Maya Olsson har tolv månaders uppsägningstid och får andra arbetsuppgifter under tiden. Därefter får hon ett avgångsvederlag motsvarande 12 månadslöner.

Ny rekrytering inledd

Samtidigt är rekryteringen av en ny vd redan inledd. Bo Eriksson, kultur- och fritidschef i Sandvikens Kommun, är tillförordnad vd fram till dess att en ersättare är utsedd.

- Detta är självklart dramatiskt för inblandade personer och personal. Men i Sandviken har vi landets största och vackraste multiarena och den står lika stadigt idag som igår och via denna åtgärd ges arenan förutsättningar till fortsatt positiv utveckling, kommenterar styrelsens vice ordförande Monica Jacobsson.

- Vi saknar helt enkelt fortsatt förtroende för hennes ledarskap, fortsätter Jacobsson.

Sandvikens stora idrottsområde, Jernvallen, invigdes 1937 och var då unik med sin storlek i Europa. Tillkomsten av Göransson Arena har tillkommit på ett liknande sätt. Här har Göranssonska stiftelserna byggt arenan för 200 miljoner och sedan lämnat över anläggningen till Sandvikens kommun som i sin tur ska satsa 50 miljoner över tre år i infrastrukturen i området.

Stor konkurrens inom evenemang

En golvytan på 7 500 kvadratmeter ska utnyttjas för kommersiella arrangemang som mässor, galor, företagsevenemang, konserter, guidningar, utställningar, konferenser och helst utrymmeskrävande sådana, löd affärsidén. Det räcker inte med ett av Sveriges bästa bandylag…

Även om stiftelserna tog kostnaden för hallbygget har anläggningen varit ifrågasatt. Tanken är att driftsbolaget ska sköta driften för området Jernvallen, inklusive Göransson Arena, men kostnaderna är stora och budgeten bygger på att stora evenemang ska genomföras ideligen.

Maya Olsson har sina rötter i Sandviken dit hon återvände 2001 efter ett antal år i Stockholm.  Hon har varit vd för Anticimex dotterbolag Prosanitas, kommunchef i Ockelbo i tre år och via ett jobb som business controller på Sandvik kom hon som vd för Jernvallen Drift.

Nästan 130 miljoner kronor kommer nu i coronastöd till knappt 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund  

Det är gott nog och skänker tröst för januari och februari, men fortfarande saknas besked från regeringen om mars

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Trots att Sveriges kvinnliga idrottare gång på gång visar framgångsrika resultat så är forskningen på området kvinnors träning starkt eftersatt i förhållande till hur mycket forskning som bedrivs på mäns idrottande. Och just i dag,på Kvinnodagen, vill SOK förstärka resurserna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.