Björklöven förlorar klubbdirektören

Efter fyra år som klubbdirektör har Bedros Sakayan tagit beslutet att lämna Björklövens ishockey. Han har själv tagit beslutet som överaskade många.

Innan Bedros Sakayans tillträde var Björklöven konkursmässigt. Med Sakayan kom också entreprenören Leif Danielsson med pengar och möjligheterna att bygga växte avsevärt. Men resultaten har inte motsvarat förväntningarna.

Många människor i Umeå har ändå fått ett allt större förtroende för klubben och Sakayan som nu själv har kommit till det ställningstagande att han vill ägna sig åt annat.

Bedros Sakayan berättar i Västerbottens-Kuriren att han fattade beslutet i somras. Samma tankar fanns efter säsongen, men vid turbulensen runt sportchefs- och tränarposterna valde han att stanna.

Men nu lyssnar han till sin pappa som redan för sex-sju år sedan vädjade till sonen att ta över familjeföretagandet i Bodrum i Turkiet där bolaget köper mark, bygger bostäder för försäljning.

- Sedan när jag var där sommaren efter frågade pappa mig igen, men i samma veva kom det här med Björklövens bolagisering och då hamnade jag här, berättar Bedros Sakayan i Västerbottens-Kuriren.

- Jag sa att jag går in och jobbar stenhårt i tre år för det här, nu blev det mer än så, säger han.

Men nu ska han kombinera någon typ av jobb i Umeå med att bygga och sälja bostäder i Turkiet till svenskar.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Ett antal män utnyttjade sina positioner inom ridsporten och hade sexuella relationer med minderåriga flickor. Under flera års tid var det olika personer som larmade om missförhållandena till förbundet men åtgärder mot männen uteblev. 

Händelserna började istället diskuteras på sociala medier och en kvinnlig dressyrdomare straffades – inte männen.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.