Björklöven förlorar klubbdirektören

Efter fyra år som klubbdirektör har Bedros Sakayan tagit beslutet att lämna Björklövens ishockey. Han har själv tagit beslutet som överaskade många.
Annons

Innan Bedros Sakayans tillträde var Björklöven konkursmässigt. Med Sakayan kom också entreprenören Leif Danielsson med pengar och möjligheterna att bygga växte avsevärt. Men resultaten har inte motsvarat förväntningarna.

Många människor i Umeå har ändå fått ett allt större förtroende för klubben och Sakayan som nu själv har kommit till det ställningstagande att han vill ägna sig åt annat.

Bedros Sakayan berättar i Västerbottens-Kuriren att han fattade beslutet i somras. Samma tankar fanns efter säsongen, men vid turbulensen runt sportchefs- och tränarposterna valde han att stanna.

Men nu lyssnar han till sin pappa som redan för sex-sju år sedan vädjade till sonen att ta över familjeföretagandet i Bodrum i Turkiet där bolaget köper mark, bygger bostäder för försäljning.

- Sedan när jag var där sommaren efter frågade pappa mig igen, men i samma veva kom det här med Björklövens bolagisering och då hamnade jag här, berättar Bedros Sakayan i Västerbottens-Kuriren.

- Jag sa att jag går in och jobbar stenhårt i tre år för det här, nu blev det mer än så, säger han.

Men nu ska han kombinera någon typ av jobb i Umeå med att bygga och sälja bostäder i Turkiet till svenskar.

Padelverket som grundades 2016 blir en del av Padel United. Via den sammanslagningen uppstårStockholms största padelaktör n. Fusionen innebär en tydlig satsning på att göra padel tillgängligt för alla och siktet ärinställt på att starta padelverksamhet i hela Sverige

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

I Kil strax nordväst om Karlstad välkomnar golfklubben nyanlända med öppna i armar – i samarbete med ortens språkcafé som blir navet i en satsning för att få nyanlända att komma in bättre i samhället genom golfanläggningen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.