Anja tar plats i SOK:s organisation

Inom SOK finns "De Aktivas Kommitté" som består av idrottsstjärnor som ska tillvara de aktivas intressen och vara en länk mellan idrottarna och själva organisationen. Anja Pärson är nu invald tack vare sin erfarenhet.

Till kommittén kan olympierna vända sig med frågor och synpunkter. Det är sedan kommitténs uppgift att föra dessa vidare till SOK:s styrelse där ordförande i kommittén är adjungerad. Han/hon deltar på möten och för de aktivas talan.

Anja en av de tre nya

Anja Pärson, alpint, Anna Olsson, längdskidor och Tommy Eliasson, ski ckross, har av aktiva i SOK:s topp- och talangprogram samt de som deltog i OS i Vancouver valts in i SOK:s Aktiva Kommitté.

- Jag har precis talat med Jonas Edman som är ordförande i kommittén om vad arbetet går ut på så jag har själv inte skaffat mig en uppfattning om vad jag ska göra, säger Anja Pärson.

- Men jag säkert göra nytta. Inom alpint har vi aktiva talat mycket om försäkringsfrågor, enkla sätt att få juridisk hjälp och livet efter den idrottsliga karriären. Det är frågor som jag också tror kan vara intressanta för svenska olympier, säger Anja.

Anja har semester

Anja njuter just nu av de sista veckornas ledighet innan säsongen startar på allvar.

- Den 4 augusti kör vi igång för fullt, säger Anja som tar en säsong i taget nu.

- Om det blir en säsong, två eller till och med ett OS till får jag se. Det gäller att ha glädje i det man gör, konstaterar Anja.

Här är hela kommittén

Hon och Anna Olsson samt Tommy Eliasson ersätter Peja Lindholm, curling, Magdalena Forsberg, skidskytte och Danijela Rundqvist, ishockey, eftersom deras mandatperioder har utgått.

Det innebär att kommittén nu har följande medlemmar:

Jonas Edman, sportskytte, ordförande Caroline Jönsson, fotboll Stefan Holm, friidrott Therese Alshammar, simning Jörgen Persson, bordtennis Anja Pärson, alpint Anna Olsson, längdskidor Tommy Eliasson, skicross

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.