Lyckades värva stjärna från USA

Det var inte pengarna som lockade 34-åringen till Uppsala och Sverige, utan chansen till en annan karriär. Här kan du se när Michael McMahon, med fem säsonger i NFL bakom sig, anlände till Arlanda för spel i Superserielaget Uppsala 86:er.

Han ska ska spela för Superserielaget Uppsala 86:er, Michael McMahon som har en imponerande meritlista: fem säsonger i NFL, varav fyra i Detroit Lions (2001-2004) och en i Philadelphia Eagles (2005).

Signad men spelade inte

2006 skrev han på för Minnesota Vikings 2006, men fick inte plats i laget.

Därefter har Michael McMahon spelat i Canadien Football League, i Toronto Argonauts och Montréal Alouettes, samt California Redwoods i den nystartade United Football League, där han just nu är signad för Virginia Destroyers.

UFL spelar dock för närvarande inte, varför Michael McMahon fanns tillgänglig för ett äventyr i ett land som arrangerar VM I juli 2015.

Lära att prestera

- Det är trevligt att vara här. Jag ser fram emot att få träna med laget. Jag hoppas kunna bidra med kunskap om vad som krävs för att prestera på topp, och inspirera de övriga i laget, sade 34-åringen när Idrottens Affärer mötte honom på Arlanda tillsammans med 86:ers head coach Per Nilsson och ordförande Martin Söderberg.

Uppsala 86:ers talangsscout Dennis Stockblom fick tips om McMahon och nu har den reslige och vältränade qurterbacken anlänt.

 

Det är Uppsala 86:ers talangsscout Dennis Stockblom som fick korn på McMahon via sina kontakter i USA. Martin Söderberg var nöjd när han mötte den reslige och vältränade qurterbacken på Arlanda:

- En spelare med så mycket erfarenhet från professionell fotboll har aldrig tidigare satt sin signatur för en svensk klubb. Vår ambition är att han med sitt kunnande ska kunna hjälpa till att utveckla både spelarna i Uppsala 86:ers, samt de cirka 60 eleverna i vår fotbollsakademi på Celsiusskolan – den enda i sitt slag i Sverige.

Blir Riksidrottsgymnasium

Om regeringen går på RF:s rekommendation blir fotbollsakademin på Celciusskolan ett Riksidrottsgymnasium från hösten 2014.

Just jobbet som tränare och coach på fotbollsakademin har varit avgörande för att få Michael McMahon på planet till “Lilla Sverige”, enligt Söderberg:

- Det är det som har lockat honom mest. Att få chansen att skaffa sig erfarenhet som tränare och coach.

- Det ser bra ut på hans CV, nu när det börjar bli dags att tänka på en karriär efter spelarkarriären. Vi kan aldrig locka en sådan här erfaren spelare med mycket pengar – de resurserna har vi inte.

Ska säkra SM-guld

- Nu tjänar han ungefär som en undersköterska.

På frågan hur länge Michael McMahon stannar i Uppsala och Sverige svarar Martin Söderberg snabbt:

- Till det att han hjälpt Uppsala 86:ers till SM-guld, det vill säga den 7 september när SM-finalen avgörs!

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.