Helsingborg sparkar klubbdirektören

HIF:s version: Efter nio år har Helsingborgs IF:s styrelse och klubbdirektör Paul Myllenberg enats om att gå skilda vägar. Myllenbergers version: Jag blev överraskad, Claes Ohlsson kontaktade mig och meddelade att styrelsen tagit beslutet.
Oroligheter på Olympia, dödsmisshandeln som ledde till att supporters skulle tvingas skriva på personliga kontrakt, en besvärlig ekonomi, arenabygget som blev uppskjutet, frågetecken i spelartruppen och han var aktuell för ett annat jobb. Till slut tog HIF:s styrelse beslutet att säga upp klubbdirektören Paul Myllenberg. Foto: TT

 

HIF kommunicerar att klubben behöver en nystart för att kunna fortsätta att utveckla verksamheten. Och då betraktas ett byte av klubbdirektör som ett naturligt steg i en sådan förändring.

"Stort samförstånd"

- När vi presenterade detta för Paul fanns det ett stort samförstånd om att vi skulle gå skilda vägar. Jag och styrelsen är mycket tacksamma för Pauls insatser under den mest sportsligt framgångsrika perioden i HIF:s historia, säger Claes Ohlsson, ordförande i Helsingborgs IF, i ett pressmeddelande.

I själva verket vill HIF byta klubbdirektör och efter ett styrelsemöte stod beslutet klart.                          

- Jag blev överraskad av beskedet. Jag blev kontaktad av Claes Ohlsson som meddelade att styrelsen kommit fram till beslutet. Det kom som en stor överraskning, säger Paul Myllenberg, till SVT Sport. 

Bara några dagar kvar

I HIF:s version låter det så här:

- När jag tillträdde som klubbdirektör ville jag ge jobbet fem tio år år för att driva igenom de förändringar som krävdes då. Det blev ganska exakt nio intensiva och positiva år. När styrelsen berättade att de ville förändra rollen var beslutet ganska enkelt, säger Paul Myllenberg.

Paul Myllenberg har varit HIF:s starke man sedan 2005. På senare tid har turbulensen varit omfattande. Klubbens bristande ekonomi, en Djurgården-supporter misshandlades till döds, han själv har varit hotad och det framkom också att han var aktuell som Svenska Fotbollsförbundets nye generalsekreterare.

Det jobbet fick han inte och nu mister han jobbet i HIF, där han bara har några få dagar kvar.

Paul Myllenberg lämnar sin tjänst den 1 juli och Joel Sandborg, kommersiell chef för HIF, kommer att ta över som t f klubbdirektör till dess att en ny klubbdirektör är anställd. 

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.