Helsingborg sparkar klubbdirektören

HIF:s version: Efter nio år har Helsingborgs IF:s styrelse och klubbdirektör Paul Myllenberg enats om att gå skilda vägar. Myllenbergers version: Jag blev överraskad, Claes Ohlsson kontaktade mig och meddelade att styrelsen tagit beslutet.
Oroligheter på Olympia, dödsmisshandeln som ledde till att supporters skulle tvingas skriva på personliga kontrakt, en besvärlig ekonomi, arenabygget som blev uppskjutet, frågetecken i spelartruppen och han var aktuell för ett annat jobb. Till slut tog HIF:s styrelse beslutet att säga upp klubbdirektören Paul Myllenberg. Foto: TT

 

HIF kommunicerar att klubben behöver en nystart för att kunna fortsätta att utveckla verksamheten. Och då betraktas ett byte av klubbdirektör som ett naturligt steg i en sådan förändring.

"Stort samförstånd"

- När vi presenterade detta för Paul fanns det ett stort samförstånd om att vi skulle gå skilda vägar. Jag och styrelsen är mycket tacksamma för Pauls insatser under den mest sportsligt framgångsrika perioden i HIF:s historia, säger Claes Ohlsson, ordförande i Helsingborgs IF, i ett pressmeddelande.

I själva verket vill HIF byta klubbdirektör och efter ett styrelsemöte stod beslutet klart.                          

- Jag blev överraskad av beskedet. Jag blev kontaktad av Claes Ohlsson som meddelade att styrelsen kommit fram till beslutet. Det kom som en stor överraskning, säger Paul Myllenberg, till SVT Sport. 

Bara några dagar kvar

I HIF:s version låter det så här:

- När jag tillträdde som klubbdirektör ville jag ge jobbet fem tio år år för att driva igenom de förändringar som krävdes då. Det blev ganska exakt nio intensiva och positiva år. När styrelsen berättade att de ville förändra rollen var beslutet ganska enkelt, säger Paul Myllenberg.

Paul Myllenberg har varit HIF:s starke man sedan 2005. På senare tid har turbulensen varit omfattande. Klubbens bristande ekonomi, en Djurgården-supporter misshandlades till döds, han själv har varit hotad och det framkom också att han var aktuell som Svenska Fotbollsförbundets nye generalsekreterare.

Det jobbet fick han inte och nu mister han jobbet i HIF, där han bara har några få dagar kvar.

Paul Myllenberg lämnar sin tjänst den 1 juli och Joel Sandborg, kommersiell chef för HIF, kommer att ta över som t f klubbdirektör till dess att en ny klubbdirektör är anställd. 

Nu finns förhoppningar om att skandalen med visselblåsarnas aktion och förstörelse bland friidrottsentusiasterna i Eskilstuna-föreningen Ärla IF har blåst över.

- Ja, det vill jag tro, Vi pratar med alla parter och har nått en överenskommelse, säger Stefan Axberg vid Eskilstuna Fritid.

Täby GK planerar en rejäl renovering. Ambitionen är att bygga om bana, träningsområde  och klubbhus Det är en investering på cirka 35 miljoner kronor där aktieägarna, tillika medlemmar, tillsammans behöver bidra med tio miljoner.  I november ska de få säga sitt om satsningen ska bli verklighet, eller inte. 

Speedwaymästarna Smederna firade sitt sjätte SM-guld med 2 000 jublande fans på Fristadstorget i Eskilstuna på onsdagen. 1973,1977,2017, 2018, 2019, 2022, utgör klubbens praktfulla mästarrad.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Aldrig tidigare har det visats så mycket ishockey i mobiler, surfplattor, datorer, streamingtjänster  och smart TV-apparater som den här säsongen. En kommersiell satsning som totalt uppgår till flera miljarder kronor visar  Idrottens Affärers unika granskning..

Nuvarande TV-avtal,  som tecknats mellan SHL-organisationen och C More, moderbolag är Teila, garanterar de 14 ligalagen årligen cirka 45 miljoner kronor per lag. Parterna har redan enats om nytt sexårigt avtal, 2024-2030. SHL-lagens intäktsdel kommer över tid att öka från 45 miljoner till 65 miljoner.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.