Nicklas köper in sig i bolag

Nicklas Lidström, den i dag 44-årige förre hockeystjärnan i Detroit, vill nu inleda en karriär utanför isen. Han har köpt in sig i ett fastighetsbolag hemma i Västerås.
En återkommande bild under 20 år i Detroit Red Wings, en vinnande Nicklas Lidström. Foto: Pontus Lundahl, TT

 

Nicklas med familj är fast boende i Sverige sedan två år. Den sommarstuga som de har haft sedan många år och var tillflykten på somrarna är utbyggd och består nu av 230 kvadratmeter och är belägen en mil utanför Västerås.

Är engagerad

Tillsammans med två vänner har han nu köpt in sig i Industrihus i Västerås AB. Den förre storspelaren får en ägarandel på 20-30 procent på bolagets fastighetsinnehav cirka 125 miljoner kronor, enligt Fastighetsvärlden. 

- Det byggs mycket i Västerås och det händer mycket i orten. Jag har följt bolaget under ett tag så det blir väldigt intressant.

Den i dag 44-årige Nicklas Lidström har viss erfarenhet av fastighetsbranschen. Under åren i USA var han delägare i ett fastighetsbolag som hade stort intresse av industrifastigheter.  Men numera har han lämnat bolaget.

"Har många idéer"

Nu tycker han att det ska bli spännande att bidra till expansion i första hand i Västmanland.

- Vi har många idéer för de industrihus som vi äger. Vi är optimistiska.

Nicklas Lidström intygar att han vill ha en aktiv roll och räknar därför med att jobba ett antal timmar varje vecka.

- Vi får se hur många timmar det blir. I början handlar det främst om att jag ska lära mig mer om fastigheter och hur branschen fungerar rent generellt.

- När jag bodde i Västerås tidigare så tyckte jag att man utnyttjade läget vid Mälaren för dåligt. Det finns mycket kvar att göra för att Västerås ska bli mer attraktivt, säger Lidström till Fastighetsvärlden.

Industrihus i Västerås AB affärsidé är att äga, utveckla, förädla och förvalta i huvudsak industrifastigheter.   

Två sysslor till

Nicklas Lidström har två andra sysslor att tänka på.

Han ska fortsätta jobba för Detroit Red Wings.

- Jag ska hålla koll på svenska spelare som blivit draftade av klubben.

Nicklas Lidström är också aktieägare i Infometric som jobbar med  energimätningsteknik.

En fantastisk karriär

Han gjorde 20 säsonger i Detroit och stod bland annat för 1 142 poäng i NHL:s grundserie på 1 564 matcher. Det i sin tur innebär att bara fem backar har producerat fler poäng och bara nio spelare har gjort fler NHL-matcher.

Lidström erövrade Norris Trophy, priset som NHL:s bäste back, inte mindre än sju gånger i sin karriär. Men han kanske är ändå mer stolt över priset som ligans mest värdefulle spelare år 2002 då han fick motta Conn Smythe Trophy som förste europé.

Han blev också förste europeiske kapten att leda sitt lag till Stanley Cup-titeln 2008.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.